Boğazlarını kesip kendi kazdıkları çukurlara attılar

Nijerya'da radikal İslamcı Boko Haram örgütüne karşı mücadele veren askerlerin “terörizmle mücadele" adı altında uyguladıkları terör Uluslararası Af Örgütü tarafından belgelendi.
Af Örgütü tarafından yayınlanan görüntülere göre, Nijeryalı askerler Borno eyaletinde ele geçirdikleri iki Boko Haram militanına kazma ve kürekle kendi mezarlarını kazdırdıktan sonra, savaş bıçağıyla militanların boğazlarını kesip çukurun içine attılar.
 
Askerler uyguladıkları dehşeti yakalanan diğer Boko Haram militanlarına da zorla izlettirdi.
Af Örgütü tarafından yayınlanan görüntülerde, askerlerin önce bir militanın boğazını keserek cesedini ayaklarıyla itip çukura attığı görülüyor.
 
Bir asker daha sonra ikinci bir militana dönüp onun da boğazını kesiyor ve dehşeti izlemeye zorlanan diğer militanların gözleri önünde çukura atılıyor.
 
Dehşet verici uygulamalarıyla bilinen Boko Haram örgütü yüzlerce kız öğrenci ve kadını kaçırmasıyla adını duyurmuştu.
 
Nijerya ordusu tarafından uygulanan vahşet görüntüleri, Boko Haram lideri Ebubekir Shekau'nın bir askerin boğazlanmasını gösteren görüntüleri yayınlamasından bir hafta sonra ortaya çıktı.
Haber Tarihi: 06 Ağustos 2014 Çarşamba 10:36Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/bogazlarini-kesip-kendi-kazdiklari-cukurlara-attilar-259460-haber/