Yemek tarifleri soya soslu fasulye

Soya fasülyelerini bir gece önceden bol suyla ıslatın. Ertesi sabah suyunu süzün ve bir tencereye aktarın.
Soya fasülyelerini bir gece önceden bol suyla ıslatın. Ertesi sabah suyunu süzün ve bir tencereye aktarın. 
Fasulyelerin üzerine 8 bardak su ekleyip haşlanmaya bırakın. Su kaynamaya başladıktan 30 dakika sonra fasulyeleri ocaktan alıp süzdürün. Öte yandan orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Yemeklik çok ince doğranmış soyaları ekleyin. Yemek tarifleri ile kusursuz bir yemek ortaya koymak için anlatımımızı dikkatle takip edin.
 
Bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavurun. Üzerine haşlanmış soya fasülyelerini koyup tuz ve karabiberleri serpin. Sıcak suyu ekleyin ve şekerleri katın. Orta ısılı ateşte yemeğin suyu kaynayıncaya dek pişirin. Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Kısık ateşte en bir saat fasulyeleri iyice yumuşayıncaya dek pişirin. Soya fasülyesi ile normal kuru fasülyeler arasında pişme süresi konusunda bir fark vardır, bundan dolayı sertliği pişirdiğimiz süreye göre ayarlayacağız.
 
Soya fasülyesi normal kuru fasülyelere nazaran daha geç pişer ve daha serttir. Pişen fasulyelerin içine ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Sıcak veya ılık olarak servise sunun.

Daha fazla bilgi için www.suskunperi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haber Tarihi: 11 Ağustos 2014 Pazartesi 14:42Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yemek-tarifleri-soya-soslu-fasulye-260271-haber/