Sınırda asker ve polisten müdahale

Kürt asıllı Suriyelilerin sınırda bekletilmelerine tepki gösteren vatandaşlara güvenlik güçleri müdahalede bulundu
IŞİD'in saldırılarından kaçarak Şanlıurfa’ nın Suruç İlçesi Dikmetaş Köyü sınırına gelen kürt asıllı Suriyelilerin sınırda bekletilmelerine tepki gösteren vatandaşlara güvenlik güçleri müdahalede bulundu.

Asker ve polis kalabalığı biber gazı ve tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı.


TÜRKİYE TARAFINDA MÜDAHALE EDİLDİ, SURİYE TARAFINDA MAYIN PATLADI 

IŞİD tehdidinden kaçan ve geçişlerine izin verilmediği için sınır hattında bekleyen Suriyelilerin, Türkiye'ye alınmamasını protesto eden kalabalığın tellerin olduğu bölgeye yönelmesine güvenlik güçleri izin vermedi. İzin verilmemesi üzerine 100 kişilik grubun taş atmaya başlaması üzerine polis ve askerler müdahale etti.
 
Biber gazlı ve tazyikli suyla yapılan müdahalenin ardından kalabalık, sınır hattından uzaklaşmak zorunda kaldı. Grubun ayrılmasının ardından güvenlik güçleri Suriyelilerin beklediği bölgeye 200 metre uzaklıkta barikat oluşturarak, sınır hattına geçişlere izin vermedi.

 
SURİYELİ KADIN MAYINA BASTI
 
Bu gerginlik sırasında Suriye tarafında sınıra doğru gelen 50 yaşlarındaki bir kadının bastığı mayın infilak etti. Suriye tarafında da endişeye yol açan patlamada yaralanan kadın, battaniye ile sınır tellerinden geçirildi ve otomobille Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sınırda yaşanan gerginlik ve Suriyelilerin sınır hattında bekleyişi devam ediyor.
Haber Tarihi: 19 Eylül 2014 Cuma 11:26Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/sinirda-asker-ve-polisten-mudahale-266556-haber/