Mercedes AMG Petronas‘tan Suzuka’da duble

Formula 1 sezonunun Asya kıtasındaki ikinci yarışı olan Suzuka Grand Prix‘inde Mercedes AMG Petronas takımı bir kez daha damga vurdu. Mercedes AMG Petronas pilotları Japonya‘da ilk iki sırayı alarak duble yaptılar.

Formula 1 takviminin 15‘inci yarışı olan Japonya Grand Prix‘inde Mercedes AMG Petronas, Lewis Hamilton ve Nico Rosberg dublesiyle yine sıralamanın en tepesinde yer aldı.Yağmur altında başlayan yarışta, Mercedes AMG Petronas pilotları arasında yine kıran kırana bir mücadele sergilendi. Rosberg, pole pozisyonunda başladığı yarışın 27’nci turunda takım arkadaşı Lewis Hamilton’ı durduramadı ve ikinci sıraya düştü. Böylece Lewis Hamilton 2014 sezonunda 8. kez podyumun en tepesindeki yerini almış oldu. Hemen ardından 2. sırayı alan genel klasmanda da ikinci sırada bulunan takım arkadaşı Rosberg ise pilotlar sıralamasındaki yerini korudu.

Japonya‘nın Suzuka pistinde gerçekleşen 15. yarışın sonucunda pilotlar sıralamasında İngiliz pilot Lewis Hamilton 266 puan ile liderliğini sürdürürken, Nico Rosberg ise aldığı 18 puan ile 256 puana ulaştı.

Markalar sıralamasında ise Mercedes AMG Petronas‘ın uzak ara liderliği Suzuka Grand Prix‘indeki dublesiyle de perçinlenmiş oldu. En yakın rakibinin 190 puan önünde, 522 puanla lider olarak Rusya Grand Prix’ine gidecek Mercedes AMG Petronas, bir sonraki yarış öncesi güven tazeledi.


CİHAN
Haber Tarihi: 05 Ekim 2014 Pazar 20:14Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/mercedes-amg-petronastan-suzukada-duble-269110-haber/