Cübbeli Ahmet Hoca ve Vaazları

Günümüzde Cübbeli Ahmet Hoca herkes tarafından tanınan ve vaazlarına itaat edilen bir alimimizdir.

Günümüzde Cübbeli Ahmet Hoca herkes tarafından tanınan ve vaazlarına itaat edilen bir alimimizdir. Birçok konuda bilgi sahibi olmuş ve bu bilgilerini de tüm insanlığa anlatmak için sürekli çeşitli yerlerde konuşmalar yapmış ve bu konuşmaları halka ulaştırmaya çalışmıştır. Bütün vaaz-ı nasihat ve sohbetlerinde; Ehli Sünnet çizgisinin dışına çıkmamaya son derece özen göstermiş, Dindeki hurafelere ve bidatlarla mücadele etmeyi kendine şiar eylemiş bir İslam Alimidir. Bu yöndeki tavrı yüzünden zaman zaman kimliği belirsiz birtakım güç odaklar tarafından tehdit edildiği de olmuştur. Bu konuda yakın çevresince Cübbeli Ahmet Hoca sohbet konusunda uyarılır, biraz daha temkinli hareket etmesini söylerler. O bu uyarılara ; “ Hasbunallahi veni’mel vekil” der.
 

Ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü ehemmiyetle göz önünde bulunduran, bu konuda görev yapan Müslüman vatan evlatlarına dualarını hiçbir zaman eksik etmez ve bu uğurdaki insanlarla sürekli iletişim haline girer. Bütün sevenleri de bu yönde yönlendirmekte ve kendisine yardımcı olmaktadırlar.Cübbeli sohbetleri konularında şiddetin her türlüsüne karşı durmuş, bu konuda çevresine uyarılarda bulunarak onları gözetim altında tutmuş, özellikle provakosyonlara karşı sempatizanlarını uyarmıştır. Bunun en son örneği de tutuklanması esnasında meydana gelmiştir. Yakın çevresinde bulunanlara genellikle altını çizerek söylediği:“Hiçbir yanlış harekete müsaade etmeyin, bizleri sevenlerimizi kışkırtmak isteyenler olabilir, onlara söyleyin her hangi bir kışkırtma ve provakasyona gelmesinler”. Başına gelen bu musibetler ve iftiralar için de söylediği laflar onun ne derece yüksek makam sahibi olduğunu ortaya koymaktadır:“Vela için bela, zehep için lehep gibidir, Kişi dinindeki sağlamlığıyla imtihan olunur. Dinin de sıkı olana büyük bela, zayıf olana ise küçük musibetler gelir”.


Hoca pek çok yönden halka çok bilgiler vermiş ve bu bililer sayesinde çoğu insan hem bilgilerini geliştirmiş hem insanlar soramadıkları soruları sorabilmiş ve cevap almış hem de dini yönden daha iyi görevler üstlenerek insanlığa daha fazla katkıda bulunmuşlardır. Cübbeli Ahmet Hoca sohbetlerinde her zaman doğruluğu kendine ilke edinmiş ve bu yolda kendini çok iyi geliştirmiştir.

Haber Tarihi: 16 Ekim 2014 Perşembe 22:11Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/cubbeli-ahmet-hoca-ve-vaazlari-270680-haber/