"Fenerbahçe'nin hakları yenilirse her yeri basarım"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin hakları yenilirse önü kesilirse böyle bir niyet varsa heryeri basacağını söyledi.


Başkan Aziz Yıldırım, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında dün Kulüplerbirliği Vakfı'nın ve Futbol Federasyonu'nun kendisini eleştirmesine cevap verdi.

Başkan Aziz Yıldırım, 15 gün önce yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle kendisinin eleştirildiğini ancak eleştirilmesi gereken daha çok konular olduğunu ifade ederek, "Bizim oynayacağımız maçlardan önce diğer kulüp başkanları konuşma yapıyor. Hakemlere gözümüz üzerinizde olacak deniyor. Ancak biz hiçbir zaman beyanda bulunup konuşmadık.

Gençlerbirliği ile oynanan maç sırasında soyunma odasına giderken hakemi gördüm. Hakeme 'Oyucumuzun üzerine basılıyor. Siz buna sarı kart bile vermiyorsunuz. Onlara hoşgörülü davranıyorsunuz karşı takım bundan cesaretleniyor. Böyle yaparsanız bir daha buraya gelemezsiniz.' dedim. Dün de beni kınıyorlar. Ancak bizim maçlardan önce konuşanları neden kınamıyorsunuz. En azından ben hakemin yüzüne tenkit ediyorum." diye konuştu.

Dünkü Kulüplerbirliği Vakfı toplantısından önce Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile görüştüğünü açıklayan Başkan Aziz Yıldırım, Türkiye-Brezilya maçında TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e yönelik tezahüratlara üzüldüğünü kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mecnun Başkan ile yaptığımız görüşme sırasında Yıldırım Demirören yanındaymış ona da telefon ile dinletti. Ben Kulüplerbirliği Vakfı toplantısında Federasyon'a sahip çıkacak bir açıklama yapın dedim. Ancak onlar bana sahip çıktı. Çünkü toplantının amacı kulüplerin mali sorunları, milli takımın nasıl olması gerektiği fikrini söyleyebilirlerdi. Her sorun bitti de Aziz Yıldırım'a kınama mı geldi."

FENERBAHÇE'NİN HAKLARI YENİLİRSE HER YERİ BASARIM

Aziz Yıldırım, görev yaptığı süre içinde hiçbir zaman hakemlerin soyunma odasına gitmediğini aksini iddia edenlerin varsa açıklama yapmasını beklediğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben hiçbir zaman hakemlerin soyunma odasındayken onların odasına girmedim. Ancak Çaykur Rizespor maçındaki gibi Emenike'yi havaya zıplatılarsa ve penaltı verilmeyecekse hakemin odasına gitmeyecek miyim? Düşünsenize bu pozisyon 90. dakikada olsa ne olacak. Bu kulübün başarısı şampiyonluktur. Hakem şampiyonluğumuzu önlüyor.

Emenike'nin pozisyonuna gözleri bağlanan birisi olsa bile sesten dolayı penaltı verir. Hakem hatası var deniyor hakemler çok hata yapıyor. Cüneyt Çakır iyi hakem deniyor. Cüneyt Çakır iyi hakem değil. İngiltere'de ve İspanya'da yönettiği maçlarda ortalık birbirine girdi. Fenerbahçe'nin hakları yenirse önü kesilirse böyle bir niyet varsa her yeri basarım. Ancak benden önce hakemler hakkında konuşanları kınayacaksın."

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e yönelik eleştirilerine devam eden tecrübeli başkan, "Yıldırım Demirören'in geçmişte yaptıkları ortada. Beni kınayan Yıldırım Demirören olmayacak. Ay yıldızın şerefini kurturmaktan bahsediliyor. A Milli Takım gelenden gidenden üç yiyor. Hazırlık maçı oynadığımız Brezilya 2002 Dünya Kupası'nda bizi 2-1 ve 1-0'lık skorlarla zar zor yenmişti.

Buradaki maçta adamlar bize 4 attı. Milli Takım'ın kötü olmasındaki sorunları hep beraber tartışırız. Aziz Yıldırım'a salladık mı algı ile unutturuz derseniz kimse unutmaz. Bu maçı kaybettik. Kazakistan maçını kaybedersek o zaman tehlike var. Ne yapacaksınız.Beni kınamayla iş değişmez. Eğer beni kınama ile galibiyet gelecekse beni hergün kınayın. Türk futbolunun sorunları bitti de bir tek Aziz Yıldırım mı kaldı. Yıldırım Demirören önce Türk futbolunu kurtarsın." diye konuştu.

Azi Yıldırım, Türkiye'de bütün kulüpler sorun içindeyken Brezilya Milli Takım'na verildiği iddia edilen 3 Milyon Euro'nun nereden verildiğini de sordu.


CİHAN
Haber Tarihi: 14 Kasım 2014 Cuma 16:50Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/fenerbahcenin-haklari-yenilirse-her-yeri-basarim-274527-haber/