Ebola, Liberya'da iki kişiden birini işşiz bıraktı

Dünya Bankası'nın yaptığı ankete göre, Liberya'da yayılan Ebola virüsünün çalışan kesimin yüzde 50'sini işşiz bıraktığı ortaya çıktı

Dünya Bankası, Ebola salgınının bölgeye zararını 3-4 milyar Dolar olarak açıklamıştı. Geçtiğimiz Mart ayında patlak veren Ebola virüsü şu ana kadar 14 bin kişide tespit edildi. 5 binden fazla can alan virüs, sadece Liberya'da 2 bin 800 insanı öldürdü.

Dünya Bankası ekonomistlerinden Ana Revenga, Ebola'nın etkili olmadığı bölgelerin de maddi olarak çok etkilendiğini ifade etti. Revanga, virüsün en başta tarım sektörünü etkilediğini, ankete göre Liberya'da halkın yüzde 70'inin virüs sebebiyle yiyecek sıkıntısı yaşadığını belirtti.

Eylül'de yapılan bir ankette Ebola'nın turizme de büyük zarar verdiği, rezervasyonların yüzde 70 oranında azaldığı ortaya çıkmıştı. Öte yandan Senegal, virüsün ilk görüldüğü Gine ile olan kara sınırını ticari yük taşıyan araçlar için tekrar açarken, arabalara ve yaya geçişlere yasağı devam ettiriyor. Senegal, Liberya ve Sierre Leone ile hava ve deniz ulaşımına da tekrar başladı.


CİHAN
Haber Tarihi: 20 Kasım 2014 Perşembe 13:24Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ebola-liberyada-iki-kisiden-birini-issiz-birakti-275399-haber/