Anıtkabir önünde ‘Papa’ paniği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Katoliklerin ruhani lideri Papa Frencesco’nun ilk durağı olan Anıtkabir’de yoğun güvenlik önlemi alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Katoliklerin ruhani lideri Papa Frencesco’nun ilk durağı olan Anıtkabir’de yoğun güvenlik önlemi alındı. Papa'nın Anıtkabir'den ayrıldığı bilgisi üzerine açılan yola çıkan vatandaşlar ve polis ise konvoyun üzerlerine doğru gelmesiyle kısa süreli panik yaşadı.

Papa Frencesco’nun Türkiye ziyareti Başkent polisini alarma geçirdi. Francesco’nun Anıtkabir ziyareti öncesinde bomba uzmanı köpeklerle, Atatürk mozolesinin bulunduğu salon, Misak-ı Milli Kulesi ile bahçede geniş çaplı arama yapıldı. Emniyet güçleri Anıtkabir çevresinde de adeta kuş uçurtmadı. Çevre güvenliği alan polis, Papa’nın havalimanına inmesiyle Anıtkabir’e açılan yolları trafiğe kapattı. Girişte bekleyen yayalar buradan uzaklaştırıldı. Papa’yı görmek için gelen vatandaşlar ile yabancı turistler demir bariyerlerin arkasına alındı. Özel Harekât polisleri Anıtkabir çevresindeki yüksek binalara konuşlandı.

ANITKABİR ÖNÜNDE PANİK YAŞANDI

Papa Frencesco’nun Anıtkabir’den ayrıldığı bilgisi üzerine giriş yayalara açıldı. Ancak Tandoğan tarafından çıkan konvoyun vatandaşların bulunduğu yöne doğru geldiği görüldü. Kısa süreli yaşanan panik sırasında emniyet güçleri hemen olaya müdahale etti. Yolun ortasında bulunan vatandaşlar hızla uzaklaştırıldı. Papa’nın bulunduğu konvoy, Cumhurbaşkanlığı Saray’ına gitti.


CİHAN
Haber Tarihi: 28 Kasım 2014 Cuma 15:23Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/anitkabir-onunde-papa-panigi-276684-haber/