Safra kesesinden BİN 200 TAŞ ÇIKTI !

Şanlıurfa’da kusma şikayeti ile hastaneye başvuran 66 yaşındaki Mehmet Kurt adlı bir vatandaşın safra kesesinden bin 200 adet taş çıkarıldı. Bu yoğunlukta taş ile ilk defa karşılaşan doktor şaşkınlık içerisinde taşları tek tek saydı.
Şanlıurfa’da kusma şikayeti ile hastaneye başvuran 66 yaşındaki Mehmet Kurt adlı bir vatandaşın safra kesesinden bin 200 adet taş çıkarıldı. Bu yoğunlukta taş ile ilk defa karşılaşan doktor şaşkınlık içerisinde taşları tek tek saydı.
 
Şanlıurfa’da yaşayan 66 yaşındaki Mehmet Kurt, bulantı ve kusma şikayetleri ile doktora başvurdu. Yapılan muayene ve tahliller sonucunda safra kesesinde taş olduğu belirlendi. Doktorlar ‘riskli hasta’ diyerek Kurt’u ameliyat etmekten çekindi. Şanlıurfa’da başvurduğu 2 hastaneden de aynı cevabı alan Mehmet Kurt, OSM Ortadoğu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Turgay Yüksel’e başvurdu.
 
Op. Dr. Turgay Yüksel yaptığı muayene sonucunda hastayı ameliyat etmeye karar verdi. Başarılı bir operasyonla hastanın safra kesesinden yaklaşık bin 200 adet taş çıkarıldı. Taşları saymakta zorlanan doktorlar bu durum karşısında şaşkına döndü.
 
Yaptığı ameliyat ile ilgili bilgiler veren Dr. Yüksel, hastanın safra kesesinden bu kadar taş çıkacağını tahmin etmediğini belirterek, “Safra kesesinde taş olan hasta bize başvurmadan önce iki üç hastaneye gitmiş. Riskli hasta olduğu için ameliyat yapamamışlar. Hastaya yaptığımız tetkiklerde çok sayıda taş saptamıştık. Hastayı hazırlayıp ameliyata aldık. Ben bile tahmin etmiyordum, hemşire arkadaşların yardımıyla kendim saydım ve yaklaşık bin 200 civarında taş saydık. Bu bizi çok şaşırttı. Sık sık safra kesesi ameliyatı yapıyorum. Ancak bu kadar fazla sayıda taşa ilk kez rastlıyorum." dedi.
 
Hastanın daha geç gelmesi durumunda farklı sorunların doğama ihtimalinin olduğunu dile getiren Yüksel, "Bunlar çok küçük taşlar ve bu taşların koledok denilen kanala düşme riski vardır. Buraya düşmesi ciddi şekilde rahatsızlık verir ve risk doğurur. Böyle bir durum olmadığı için çok şanslı ve bu şekilde yıllarca yaşamış. Biz ameliyatı kapalı bir şekilde yani laparoskopik yöntemle yaptık. Hasta şu anda serviste yatıyor ve herhangi bir sıkıntısı yok." ifadelerine yer verdi. 
 
 Ameliyat sonrası açıklama yapan Mehmet Kurt’un eşi ise daha önce başvurduğu doktorların risk nedeniyle ameliyatı yapmaktan çekindiklerini belirtti. Kurt, Dr. Yüksel’e teşekkürlerini de iletti.

CİHAN
Haber Tarihi: 15 Aralık 2014 Pazartesi 16:39Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/safra-kesesinden-bin-200-tas-cikti-278821-haber/