IŞİD'e büyük DARBE

Irak'ın Selahattin iline bağlı bağlı Duluiye kasabası tamamen Irak güvenlik güçlerinin kontrolüne geçti.
Irak'ın Selahattin iline bağlı bağlı Duluiye kasabası tamamen Irak güvenlik güçlerinin kontrolüne geçti.
Günlerdir IŞİD’le süren çatışmalar sonucunda güvenlik güçleri Duluiye nahiyesine girerek kontrolü sağladı. IŞİD’in kuşatması altındaki nahiyeye giren güvenlik güçlerini, halk sevinç gösterileri ile karşıladı.
 
Duluiye’deki bombalar güvenlik güçleri tarafından patlatıldı. Duluiye’deki güvenlik operasyonlarına, ordu güçleri, polis ile yerel aşiret güçleri ve gönüllü askerler katıldı. 
 
DHA ekibi de güvenlik güçlerinin Duluiye nahiyesine girişini görüntüledi. Sokaklara dökülen halk güvenlik güçlerini sevinçle karşıladı.
 
Nahiyede basın açıklamalarında bulunan Dicle Operasyonlar Merkezi komutanı General Abdulemir El Zeydi ile 5. Tugay komutanı General Ali Fazıl ile diğer güvenlik komutanları ve il meclisi güvenlik komisyonu yetkilileri, Diyale sınırındaki Salahattin ilinin Duluiye nahiyesine IŞİD tarafından uygulanan kuşatmanın kırıldığını belirterek Duluiye nahiyesinin şimdi tamamen kontrol altında olduğunu söylediler. General Abdulemir El Zeydi, karadan ve havadan yürütülen operasyon sırasında 50 IŞİD üyesi teröristin öldürüldüğünü açıkladı. IŞİD'in bölgeden püskürtülmesiyle birlikte yüzlerce sivil aile aylardır terör örgütü tarafından uygulanan kuşatmadan kurtulmuş oldu.

DHA
Haber Tarihi: 02 Ocak 2015 Cuma 10:43Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/iside-buyuk-darbe-280922-haber/