90 yaşında assolist

SAMSUN'un Atakum İlçe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, 32 eserden oluşan repertuarları ile sanat müziği sevenlere konser verdi. Konserin en çok ilgi çeken ismi 90 yaşındaki solist Cevat Öztürk oldu. Öztürk ayakta alkışlandı.
SAMSUN'un Atakum İlçe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, 32 eserden oluşan repertuarları ile sanat müziği sevenlere konser verdi. Konserin en çok ilgi çeken ismi 90 yaşındaki solist Cevat Öztürk oldu. Öztürk ayakta alkışlandı.
 
Atakum İlçe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, önceki akşam sanat müziği severlerle buluştu. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde verilen büyük ilgi gören konsere Atakum Belediye Başkanı Ak Partili İshak Taşçı ile İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz da katıldı. Volkan Sağlam'ın şefliğini yaptığı 48 kişilik koroda en büyük ilgiyi 90 yaşındaki solist Cevat Öztürk çekti. Konserde 'Ne çok çektim hasretini' adlı eseri seslendiren Öztürk'ün performansı ayakta alkışlandı. İlerlemiş yaşına rağmen performansıyla korodaki diğer arkadaşlarına örnek olan 2 çocuk 3 torun sahibi Cevat Öztürk, şöyle dedi:
 
"Atakum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu olarak 4 aylık çalışmalarımızın neticesini bugün aldık. Arkadaşlarımızla birlikte hem emeğimizin karşılığını almak, hem de bizi izlemeye gelenlere keyifli dakikalar yaşatmak istedik. Hocamız, şefimiz Volkan Sağlam bizi bu günlere getirdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Bende ki bu sanat aşkı çocukluğumdan bu yana geliyor. Çocukken kendi kendimize söylerdik. Zamanla müziğe daha aşina olduk ve bu günlere geldik."
 
Koro olarak kalabalık bir aile olduklarını ifade eden Koro Şefi Volkan Sağlam ise, şu bilgileri verdi:
 
"Koro bünyesinde başarılı solistlerimiz var. 4 yıldır birlikte çalışıyoruz. Ben kendilerinden çok memnunum. Koromuzda öğretmen ve doktor gibi meslek gruplarından arkadaşlarımız var. 48 kişiden oluşan koromuz, 32 şarkıdan oluşan repertuarıyla sanat müziği severlerle buluştu. Konserimize gösterilen ilgi bizi son derece mutlu etti. İnşallah biz de buraya gelenlere keyifli dakikalar yaşatabilmişizdir."
 
Konserin son bölümünde Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, koro sanatçılarının arasına katılarak şarkılara eşlik etti. Konser bitiminde Belediye Başkanı Taşçı, 90'lık solist Cevat Öztürk ve Koro Şefi Volkan Sağlam'a 'teşekkür belgesi' verdi.

DHA
Haber Tarihi: 01 Şubat 2015 Pazar 12:39Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/90-yasinda-assolist-284304-haber/