Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde bu yıl altıncı kez düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na 168 firma katıldı.
Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Osman Gürün, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, çevre ilçelerin belediye başkanları, sivil toplum örgütü yöneticileri, siyasi partilerin temsilcilerin de katılımıyla fuar açıldı. Expolink Fuarcılık organizasyonuyla önümüzdeki pazar gününe kadar açık kalacak fuarda 168 firmanın yer aldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliklerden İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği'nin tarla balıkçılığına dikkat çekmek amacıyla oluşturduğu toprak havuzlarda balık yetiştiriciliği dikkat çekti.
 
Açılış konuşmasını yapan Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, "İllerde yapılan fuarlardan daha fazla ses getiren bir fuarda olduğumuzu hatırlatmak isterim. Bütün ilçe bu fuara sahip çıkıyor. Fuar alanını ilçe yetkilileri büyük uğraşlarla bu hale getiriyorlar. İlçede güzel bir fuar alanı yapılmasını talep ediyorum. Bu fuar, rüştünü ispat etmiş bir fuar. Biz sadece tarıma hizmet eden ve bünyesinde ziraat mühendisi çalıştıran bir firmayız. Fuarın hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni diyorum" dedi. Protokol üyelerince yapılan konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Fuarda ayrıca zeytinyağı yarışması da yapıldı. Milas TARİŞ 153 No'lu Zeytin Ve Zeytinyağı Kooperatifi Müdürü Emin Öngel, Kooperatif Muhasebecisi Elin Alpay ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürlüğü'nde görevli Hüseyin Bayır'ın jüri olduğu yarışmada tadımı yapılan ürünlerden beğenildi. Mustafa Çoban birinci, Mustafa Ertan Perhizoğlu ikinci ve Erdoğan Keser üçüncü oldu. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın hediye edildi.

DHA
Haber Tarihi: 05 Mart 2015 Perşembe 20:33Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/milas-gida-tarim-ve-hayvancilik-fuari-kapilarini-acti-288270-haber/