Hamilelik ve Çin Takvimi Hakkında Merak Ettikleriniz

Gebelik süreci anne adayının rahminde döllenme oluştuğu andan itibaren başlayan ve doğum anına kadar devam eden uzun bir süreçtir.

Gebelik süreci anne adayının rahminde döllenme oluştuğu andan itibaren başlayan ve doğum anına kadar devam eden uzun bir süreçtir. Hamilelik süreci erkek üreme hücresi olan spermin kadın üreme hücresi olan yumurta ile birleşmesi sonucu oluşan döllenme ile başlar. Döllenmenin oluştuğu andan itibaren sekizinci haftanın bitimine kadar geçen süreye embriyotik dönem ismi verilirken, bu süreçten doğum anına kadar geçen süreye ise fetal dönem ismi verilir. Bir kadının hamile olup olmadığı ilk olarak kadının adet kanamasının gelmemesi ile belli olur. Zamanında adet kanaması olmayan, mide bulantısı, kusma, idrar yolu sorunları ve göğüslerin büyümesi gibi gelişmeler yaşayan kadınların hamile olduklarından bahsedilebilir.

Hamilelik süresi boyunca hem anne adayları hem de baba adayları dünyaya gelecek olan bebeklerinin cinsiyetini bir an önce öğrenmek isterler. Hamile olan bir bayanın bebeğinin cinsiyetini öğrenmesi için belirli bir süre geçmesi gerekir. Bu süre sonunda yapılan incelemeden sonra doğacak olan bebeğin cinsiyeti öğrenilebilir. Bebeklerin cinsiyetinin öğrenilmesi konusunda kullanılan bazı yöntemler sayesinde çifter daha bebek yapmadan önce bu takvimi kullanarak bebeklerinin cinsiyeti hakkında tahminde bulunurlar. Çin Takvimi sayesinde bebeklerin erkek mi kız mı oldukları tahmin edilmektedir. Çin takviminin bilimsel olarak kanıtlanmış bir değeri yoktur ancak Çinlilerin 700 yıldır kullandıkları bu yöntem sayesinde yapılan tahminlerin çok büyük bir kısmının doğru çıktığı söylenmektedir. Bu takvim ile anne adayının yaşı ve hamile kaldığı ay bilindiği sürece doğacak olan bebeğin cinsiyeti de tahmin edilmektedir.

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte birçok konuda olduğu gibi hamilelik konusunda da istenilen bilgi edinilebilir. Hamilelik konusunun ayrıntılı olarak ele alındığı hamilelikvegebelik.com web sitesi üzerinde hamilelik ve anneliğe dair ne varsa öğrenebilir ve hamileliğinizin çok daha rahat bir şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz. Hamilelikte cinsiyet tahmin etme yöntemlerinden bir tanesi olan Çin takvimi ile ilgili bilgi edinmek için de hamilelikvegebelik.com sitesini ziyaret edebilirisiniz. Sitede aynı zamanda kadın ve çocuk sağlığı, tüp bebek ve daha birçok konu hakkında aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Haber Tarihi: 28 Mart 2015 Cumartesi 21:54Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/hamilelik-ve-cin-takvimi-hakkinda-merak-ettikleriniz-290766-haber/