Eskişehir'de yapay plaj sezonu açıldı

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Park içerisine 7 yıl önce yaptırdığı 350 metre uzunluğundaki yapay plaj sezonu açtı.
Gökmeydan Mahallesi'ndeki Kent Park içerisinde bulunan yapay plaj sezonun ilk gününde ilgi gördü. Plajda aileler ve erkekler için iki bölüm bulunuyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Plaj ve Havuzlar İdari Sorumlusu Ercan Turan, plaja çevre illerden de gelenlerin olduğunu söyledi. Turan şöyle konuştu:
 
"Bu yıl plajın yedinci senesi. Plajımız her geçen sene daha da ilgi görüyor. Sadece Eskişehirliler değil çevre illerden de plajımıza geliyorlar.  Plajımızı 2015 sezonuna hazırlamak için çok çaba sarf ettik ve bunu da başardığımıza da inanıyoruz.  Suyumuz hijyen bakımından çok güzel. İnsanlarımızın rahat rahat huzurlu bir şekilde girmesini sağladığımız bir ortamda hareket edecekler. Her yıl şemsiyeler yenileniyor şezlonglar yenileniyor, kumsal yenileniyor, kumlar yenileniyor. Vatandaşlarımızın rahat etmesi için huzurlu bir 2015 yaz sezonu geçirmesi için çalışıyoruz. Plajımızın bir olimpik havuzu kısmı var. Orada 6 yaş gurubundan 16 yaş gurubuna yüzme eğitimi veriliyor. Plajımıza Ankara ve Konya'dan Yüksek Hızlı Tren'le gelenler oluyor."
 
Eskişehirliler, denizi olmayan kentte böyle bir plaj bulunmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Plaj, yaz sezonu boyunca sabah 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında hafta içi 7.5 lira, hafta sonu 16 yaş altı için 7.5 lira, 16 yaş üstü için ise 12.5 lira karşılığında hizmet veriyor.
Haber Tarihi: 11 Temmuz 2015 Cumartesi 16:48Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/eskisehirde-yapay-plaj-sezonu-acildi-300842-haber/