İşte, Wimbledon'un kralı

Tek erkeklerde geçen yılın şampiyonu 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic 2 numaralı seribaşı 7 kez Wimbledon şampiyonu İsviçreli Roger Federer'i, 3-1 yenerek turnuvada üçüncü kez şampiyon oldu.
Tek erkeklerde geçen yılın şampiyonu 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic 2 numaralı seribaşı 7 kez Wimbledon şampiyonu İsviçreli Roger Federer'i, 3-1 yenerek turnuvada üçüncü kez şampiyon oldu. Djokovic, grand slamlerde 9 şampiyonluk kazanan raketler arasında en yaşlı erkek tenisçi olarak tarihe geçti.
 
İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkekler finalinde 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, İsviçreli Roger Federer'i 7-6, 6-7, 6-4 ve 6-3'lük setler sonunda 3-1 yenerek 3. Wimbledon şampiyonluğunu, kariyerinin 9. grand slam zaferini kazandı.
 
Geçen yılın şampiyonu Wimbledon'da 4. ve kariyerinin 17. Grand slam final maçına çıkan 28 yaşındaki Sırp Novak Djokovic, 7. Kez Wimbledon şampiyonu 33 yaşındaki İsviçreli Roger Federer ile 15 bin kişilik merkez kortta karşı karşıya geldi.
 
YAĞMUR NEDENİYLE ARA VERİLDİ
 
İlk sete hızlı başlayan Federer, altıncı oyunda Djokovic'in servisini kırarak oyunda 4-2 öne geçti. Hemen ardından rakibinin servisini kıran Sırp raket, durumu 4-3 yapmayı başardı. Onikinci oyunda servis kırma şansını elde etmiş olmasına rağmen iyi değerlendiremeyen Federer, tie break'e giden ve 45 dakika süren ilk seti 7-6 kaybetti.
 
İki oyuncunun da servislerine tutunduğu 2. setin beşinci oyununda Federer oyun kırma şansı yakaladı ama değerlendiremedi .Onuncu oyunda çift hata yapan Federer, rakibinin servis kırmasına izin vermedi. Tie-Break'e giden 2. sette karşılıklı atılan uzun topların galibi Federer oldu ve seti 7-6 almayı başardı.
 
Roger Federer üçüncü sete hızlı başlamış olmasına rağmen Sırp raket 3. oyunda Federer'in servisini kırmayı başararak, 2-1 öne geçti. Sırp raket Novak Djokovic karşılaşmada 3-2 öndeyken başlayan yağmur nedeniyle kısa bir ara verilen setin galibi 6-4'lik sonuç ile Djokovic oldu.
 
Dördüncü sete hızlı başayan Djokovic, beşinci oyunda İsviçreli raketin servisini kırarak 3-2 öne geçti. Maçın kaderini belirleyen sayı oldu. Karşılama sonuna kadar servislerine tutunan iki rakettem dokucuncu oyunda ikinci kez servis kırmayı başaran Djokovic seti 6-3 alarak karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.
 
Yarı finalde Fransız Richard Gasquet'ı yenerek finale çıkan Djokovic, başa baş mücadele verdiği karşılaşmada Federer'i yenerek büyük bir başarıya imza attı. 2 saat 56 dakika süren karşılaşmada Djokovic, 13 ace attı. Rakibinin 35 basit, 3 çift hatasına karşılık Sırp tenisçi 16 basit, 1 çift hatayla maçı tamamladı.
Djokovic, daha önce 3 kez oynadığı Wimbledon finalinde sadece 2013 yılında Andy Murray'ye yenilmişti.
 
FİNALİ WİMBLEDON KORTLARINDA 20 BİN KİŞİ İZLEDİ
 
Dünyanın en prestijli tenis turnuvasında turnuvanın 1. ve 2. seri başlarının final karşılaşmasını izlemek için binlerce tenissever, 15 bin kapasiteli merkez kortu ve dev ekranın bulunduğu 5 bin kişilik Henman Hill olarak bilinen tepeciği doldurdu.
 
AYAKTA ALKIŞLADILAR
 
Kariyerinin 9. Grand Slam, ve 3. Wimbledon şampiyonluğunu elde eden Sırp Novak Djokovic'i tribünleri dolduran 15 bin sporsever ayakta alkışladı. Heyecanlı geçen karşılaşmayı, onlarca ünlü de kraliyet locasından izledi.
 
DJOKOVİC BÜYÜK PARA ÖDÜLÜ ALDI
 
Şampiyonluğa ulaşan Sırp raket Djokovic, 1 milyon 880 bin sterlin para ödülünün de sahibi oldu. İkinciliği elde eden İsviçreli Roger Federer ise 940 bin sterlin aldı. 2015 Wimbledon Turnuvası'nda tek erkeklerde toplamda 10 milyon 332 bin sterlin ödül dağıtıldı. Rakamlarda geçen yıla oranla yüzde 8 artış yapıldı. Ayrıca şampiyon 2 bin, ikinci ise bin ikiyüz ATP puanıyla ödüllendirildi.
 
40 KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİLER. DJOKOVİC DURUMU EŞİTLEDİ
 
Bugünkü final maçıyla birlikte iki raket 40.kez karşı karşıya geldi. Sırp tenisci bugünkü zaferiyele durumu 20-20 eşitlemiş oldu.
 
Federer ve Djokovic geçen yıl da Wimbledon finalinde karşı karşıya gelmiş, Djokovic maçı 3-2 kazanarak turnuvadaki ikinci şampiyonluğunu elde etmişti. Bu yıl 5 şampiyonluk kazanan Djokovic, Roma Açık ve Indian Wells finallerinde Federer'i mağlup etmeyi başarmıştı.
 
DJOKOVİC YİNE DÜNYA'NIN 1 NUMARASI OLDU
 
Turnuva sonunda iki raketin dünya sıralamasındaki yerlerinde bir değişiklik olmadı. Novak Djokovic, bugünkü sonuçlara göre yine 1 numara olarak kalırken, Federer de ikinci sıradaki yerini korudu.

DHA
Haber Tarihi: 12 Temmuz 2015 Pazar 20:35Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/iste-wimbledonun-krali-300964-haber/