Yunanistan nihai anlaşmaya hazır

Yunan hükümeti 20 Ağustos’a kadar kreditörlerle anlaşma imzalayarak 25 milyar avroluk kredi almayı planlıyor.
ATİNA (AA) - Yunanistan Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis, Yunan hükümetinin 86 milyar avroluk "Üçüncü Kurtarma Paketi"yle ilgili olarak Avrupalı kurumlarla yürüttüğü müzakerelerin hızlı bir şekilde devam ettiğini ve hükümetin nihai anlaşma için neredeyse hazır olduğunu belirtti.
 
Atina'da gerçekleştirilen Hükümet Ekonomi Konseyi toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Dragasakis, "Kurumlarla olan müzakerelerde normal şekilde devam ediyoruz. Biz kendi açımızdan anlaşma için neredeyse hazırız" dedi.
 
Maliye Bakanı Yardımcısı Dimitris Mardas ise müzakerelerde bazı pürüzler bulunduğunu ancak bunların anlaşma için bir engel teşkil etmediğini söyledi.
 
Avrupalı kurumlarla sürdürülen müzakerelerin hedeflenen süre içerisinde tamamlanacağını ümit ettiğini de belirten Mardas, "İnceleme aşamasında bulunan bazı meseleler var ancak bunlar anlaşma için engel değil. Birçok konu olgunlaştı ve bunlar hedeflenen süre içerisinde kapanmış olacak. Müzakerelerin öngörülen 18-20 Ağustos’a kadar tamamlanacağını ümit ediyorum" diye konuştu.
 
Yunan hükümeti, Avrupa Merkez Banka'sına 3,2 milyar avro geri ödeme yapması gereken tarih 20 Ağustos'a kadar kreditörlerle anlaşma imzalayarak 86 milyar avroluk "Üçüncü Kurtarma Paketi" kapsamında 25 milyar avro kredi almayı planlıyor.
 
Yunanistan’ın, Avrupa kurumlarının temsilcileriyle sürdürdüğü müzakereler sonunda taraflar arasında anlaşma sağlanması halinde, Atina, Avrupa’dan gönderilecek nihai anlaşma metnini perşembe günüYunanistan Parlamentosunda onaylayacak. Cuma günü ise, gerçekleştirilecek Avro Grubu liderleri toplantısının ardından, yeni anlaşmanın 18 Ağustos’a kadar Avro Kuşağı ülkelerinin parlamentolarında onaylanması süreci başlayacak.
Haber Tarihi: 08 Ağustos 2015 Cumartesi 15:30Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yunanistan-nihai-anlasmaya-hazir-303451-haber/