Seksin 20 faydası

Türkiye’de konuşulmaya en çok muhtaç fakat iki ucu keskin bıçak konu… İnternet çıktı çıkalı her gün milyonlarca Türk insanı arama motoruna bunu yazıyor “

Türkiye’de konuşulmaya en çok muhtaç fakat iki ucu keskin bıçak konu… İnternet çıktı çıkalı her gün milyonlarca Türk insanı arama motoruna bunu yazıyor “seks…” Bilimsel yönü, faydaları hep daha az konuşuluyor olsa da seksin ruh sağlığına, beden sağlığına, uykuya, depresyona yani neredeyse tepeden tırnağa her şeye faydası var. İşte seksin bilmediğiniz 20 faydası…

 

SADAKATİN SIRRI BU HORMONDA GİZLİ: OKSİTOSİN

 
Seks sevdiğiniz insanın sizi terk etme riskini düşürür. Neden mi? Çünkü seks sırasında oksitosin denilen bir hormon salgılanır ve bu hormon sadakat hormonu olarak bilinir. Ne kadar çok birlikte olursanız bu konuda deneyiminiz artar ve sevdiğinizi daha çok memnun edersiniz. Yapılan araştırmalar da ayrıca iyi seks hayatı olan çiftlerin evliliklerinin daha uzun yıllar sürdüğünü ortaya koyuyor.
 
 
 
1 SAAT YÜRÜMEK Mİ YARIM SAAT SEVİŞMEK Mİ?
 
Cinsel birliktelik yaşarken yarım saatte 200 kalori kaybedersiniz. Normal şartlarda 200 kalori kaybetmek için 70 kilo ağırlığında 1 saat yürüyüş yapmanız gerekiyor. Zevk almanızı sağladığı gibi sizi formda tutar.
 
 
 
 Seks diyetine girerseniz sevdiğiniz kişiyi kendinizden uzaklaştırmış olursunuz. Eğer bunu sevişerek yaparsanız, doğal bir dürtü olarak kabul edip gülümseyen ve pozitif birine dönüşürsünüz. Çünkü cinsellik endorfin, serotonin ve dopamin gibi mutluluk veren hormonları da ateşler.
 
 
 
 Cinselliğin yaratıcı olmakla yakın ilişkisi vardır. Cinsellikte tabularınız varsa, onları yıkmalısınız. Çünkü tabular yaratıcıluğınızı da etkiliyor. Yatakta rahat olursanız, yaratıcılığınız gelişir ve her konuya farklı bakmaya başlarsınız.
 
KENDİNİZLE BARIŞIN
 
 Seks kendinizle barışık olmanızı sağlar.
 
 
Sevişmek,  gizli kalmış duyguları keşfetmenizi sağlar ve kendinize olan güveninizi artırmaya yardımcı olur.
 
STRES KAPI DIŞARI
 
 Seks günün stresinden kurtulmanızı ve rahatlamanızı sağlar. Hatta stresi sizden uzak tutar.
 
Düzenli cinsellik yaşıyorsanız kişisel bakımınıza özen göstermeye başlarsınız.  Bu durum kendinizi her zaman güzel bir kadın ya da yakışıklı bir erkek olarak hissetmenizi sağlar.
 
KADINLARA HARİKA HABER
 
 Seks kadınların regli dönemini  düzene sokar. Hormonlara iyi geldiği için sağlıklı bir yaşam sürmenizi sağlar.
 
 
Seks sırasında terlediğiniz için toksinlerinizden de kurtulursunuz.
 
SEVİŞİYORUM ÖYLEYSE ÇEKİCİYİM
 
Cinsellik kişinin tavırlarına yansır ve bu enerjiyi  karşıdaki insan da hisseder. Sevdiğinizin gözünde daha seksi ve çekici görünmenizi sağlar.
 
 
 
Monoton hayatınıza cinsellik renk katacaktır. Bunun için değişik pozisyonlar ve fanteziler deneyin.
 
SADECE HORMONLARI DEĞİL EVİ DE DÜZENLER
 
Romantik bir birliktelik için gerekli olan yumuşak yastıklar, mum ışıkları ve saten çarşaflarla evinizi de farketmeden düzene sokarsınız.
 
Düzenli seks hayatı karşınızdaki kişinin çapkınlıklarını azaltır.
 
SEKS VE UYKU MÜKEMMEL İKİLİ
 
İyi bir cinsel birliktelik uyku getirir. Dolayısıyla düzenli bir seks hayatı uyku düzeni sağlar ve bunun sonucunda bedeniniz dinlenir.
 
Bağırsaklara masaj yapar ve sindirimi kolaylaştırır.
 
Seks iyi gitmediği zaman, tüm ayrıntısıyla bunu biriyle paylaşmak zorunda değilsiniz. Fakat ikili ilişkilerinizde canınız ne zaman sıkkın olursa bu durumu arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Böylelikle dostlarınızla aranızdaki bağ güçleşir.
 
 
ERKEKLERİN KALBİNE İYİ GELİYOR! GERÇEKTEN
 
Bazı araştırmalara göre seks özellikle de erkeklerde kalp krizi riskini düşürüyor.
 
 
CİLDİNİZ KÖTÜYSE SEVİŞİN
 
Seks cildi güzelleştirir. Düzenli seks birçok kadınlık hormonunu düzene soktuğu için cildi de güzelleştirir.
 
İnsanlar en karanlık yönlerini yatak odalarında gösterir. Duyarlı mı, şiddet düşkünü mü, romantik mi, bencil mi, sizi mutlu etmeyi istiyor mu, tüm bu soruların cevaplarını seks sırasında alırsınız. Bu durum insanları daha kolay tanımanızı sağlar.
 
Hürriyet
Haber Tarihi: 14 Ağustos 2015 Cuma 11:01Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/seksin-20-faydasi-303974-haber/