Gömlek kralına şok haber

Yerel mahkemenin 7 yıl hapis cezasına çarptırdığı Ravelli gömleklerinin sahibi Ahmet Tayan’a Yargıtay’dan şok.
Yerel mahkemenin 7 yıl hapis cezasına çarptırdığı Ravelli gömleklerinin sahibi Ahmet Tayan’a Yargıtay’dan şok. İşadamı Tayan, 14 Temmuz 2012 günü teknesinin bakımını yaptırdığı Ersin Fatih Pekcan’ı “kendisine saldırdığı gerekçesiyle” bıçakladı. Olay yerinden kaçan ve 8 gün sonra teslim olan Tayan, savunmasında “Gelir gelmez ‘Buranın kralı sen misin’ diyerek saldırdı. Yumruğu yediğimde öleceğimi sandım. Karpuz kestiğimiz çakı vardı. Ne yaptığımı bilmiyorum bile. Ben de ölebilirdim” diye konuştu. Mahkeme, olayda ‘kasten öldürme’ suçunun değil ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçunun oluştuğunu belirterek işadamını 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ceza ‘tahrik’ indirimiyle 7 yıla düştü.
 
Tahliyesine 2 yıl kalan tutuklu sanık Tayan’a kötü haber Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nden geldi. Daire, yerel mahkemenin “suçun işleniş şekli, hedef alınan bölge, yaralamanın niteliği ve kastın yoğunluğu” gerekçeleriyle cezada yanılgıya düşüldüğünü belirtti. Sanığın “kasten öldürme” suçundan cezalandırılması gerektiğini ve “tahrik” indirimi uygulanmasının da adaletli olmadığını bildirdi. Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başlayan yargılamanın ilk duruşmasında savcı, Yargıtay kararına atıfta bulunarak sanığa müebbet hapis cezası verilmesini istedi. 
 
Habertürk
Haber Tarihi: 02 Eylül 2015 Çarşamba 07:46Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/gomlek-kralina-sok-haber-305771-haber/