Dünya Şampiyonu'ndan şehitlere asker selamı

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'na grekoromen stil 80 kiloda Selçuk Çebi, ve grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp altın madalyanın sahibi oldular.
ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 80 kiloda Selçuk Çebi ve 130 kiloda Rıza Kayaalp Türkiye'ye altın madalya kazandırdılar.
 
Selçuk Çebi, finalde Belarus'tan Viktar Sasunouski ile karşılaşıp rakibini 3-0 yendi. Rıza Kayaalp ise finalde Kübalı Mijain Lopez Nunez ile karşı karşıya geldi. Rakibini 1-0 yenen milli güreşçi, altın madalyaya uzandı.
 
Olimpik sıklet olmayan 80 kiloda Çebi, ilk turda Mısırlı Ahmed Abdelysadek'i 9-0 sayı tuşuyla, ikinci turda da Kırgızistan'dan Samat Shirdakov'u 7-2 yenerek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Çebi, çeyrek final mücadelesinde Macaristan'dan Lazslo Szabo'yu 3-2, yarı finalde ise Gürcü güreşçi Lasha
 
Gobadze'yi 4-2 öndeyken tuşlayarak finale çıkmıştı. Milli güreşçi Selçuk Çebi, elde ettiği şampiyonluk nedeniyle gururlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
SELÇUK ÇEBİ, "TÜM ŞEHİTLERİMİZE, ANALARIMIZA, BACILARIMIZA, 78 MİLYON TÜRKİYE'YE ARMAĞAN OLSUN"
 
Çebi, "3'üncü Dünya Şampiyonluğumu kazandım. Şimdi gönül rahatlığı ile 75 kiloya inerim"
 
Federasyon Başkanı Musa Aydın, "İnanmak başarmanın yarısıdır. Kılpayı kaçırdığımız madalyalar var, bunlara da üzülüyorum" dedi
 
Dünya Güreş Şampiyonası'nda 80 kiloda Altın Madalya kazanan Selçuk Çebi'nin mutluluğuna diyecek yoktu. İstiklal Marşımızı çaldırıp, Bayrağımızı göndere çektiren Çebi, "Bu madalyayı tüm şehit ailelerimize, analarımıza, bacılarımıza ve 78 milyonluk Türkiye'ye armağan ediyorum" dedi.
 
"ÜLKEMİZ KARIŞIK BİR DURUMDAN GEÇİYOR"
 
Çebi şöyle devam etti:
 
"Ülkemiz karışık bir durumdan geçiyor. İnşallah kısa zamanda sükunete kavuşuruz. Şehitlerimiz var. Gazilerimiz var. Aldığım madalya benim değil 78 milyon insanımızdır. Aldığım madalya ile biraz olsun ülkemdeki insanları özellikle de şehit ailelerini mutlu edebildiyse ne mutlu bana. Türk bayrağını göndere çektiriyorum, İstiklal Marşını çaldırdım. Üçüncü dünya şampiyonluğunu kazandım. Avrupa Şampiyonluğum var. Bir Olimpiyat madalyası eksik. Güreştiğim 80 kiloda Olimpiyat kotası yok. Ülkemizde bir de 71 kiloda yok . Ama bir çaresini bulup eksik olan olimpiyat madalyasını da kazanmak istiyorum. Başkanım gerekeni yapacaktır.Bir alt siklet olabilir dedi. Külüp başkanım Kadir Topbaş'a hocalarıma ve arkamda dualarını eksik etmeyen Türk milletine teseşkkür ediyorum. Buraya gelirken ikincilik istemediğimi başkanıma söylemiştim. Çok çalıştım Allaha şükür hedefime ulaştım"
 
BAŞKAN AYDIN, "KAZANANLARI KUTLUYORUM, KAÇIRANLARA ÜZÜLÜYORUM"
 
Federasyon Başkanı Musa Aydın ise müsabaka sonrası şunları söyledi:
 
Selçuk' u tebrik ediyorum. Bana buraya gelirken başkanım ben ikincilik için gitmiyorum. Ben çok çalıştım inandım ve şampiyon olmak için gidiyorum dedi ve sözünü tuttu. Yunus ve Cenk'te kürsüde olmalıydı, talihsizlik oldu. 71 ve 80 kiloda olimpiyat kilomuz yok. Selçuk' u muhtemelen 75 kiloya indereceğiz . Son vize Türkiye'de olacak orada farklı siklet olduğu için vize almak için mücadele edecek. Selçuk'un Dünya ve Avrupa şampiyonluğu var. Çok istekli bir de Olimpiyat olsun başkanım diyor. Bakacağız o bizi ve Türk milletini mahçup etmedi bizde onu mahçup etmeyeceğiz"
 
RIZA KAYAALP: "BİR EFSANEYİ BİTİRDİM"
 
Rıza Kayaalp, ilk turda Belaruslu Loseb Chugosvili'yi 2-0, ikinci turda Avusturya'dan Lukas Hoermann'ı 8-0 yenerek çeyrek final yükselmişti. Çeyrek
 
final mücadelesinde ise Ukraynalı Oleksandr Chernetskyy'i 9-0 sayı tuşuyla yenen Kayaalp, yarı finalde ise Azeri güreşçi Sabahi Shariati'yi 6-0'lık skorla mağlup ederek finale çıkmıştı. 130 kiloda Dünya Şampiyonluğunu kazanan Rıza Kayaaalp, altın madalyasını aldıktan sonra ağzından şu cümleler döküldü:
 
 
"MİLLETİMİZE, ŞEHİTLERİMİZE ARMAĞAN OLSUN"
 
Dünya Güreş Şampiyonası'nda 130 kiloda, Küba'lı efsane sporcu Mijain Lopez Nunez'i 1-0 mağlup ederek kariyerinde ikinci Dünya Şampiyonluğunu kazanan Rıza Kayaalp, "Bir efsaneyi bitirdim. Bundan büyük mutluluk olur mu?" dedi
 
Kayaalp müsabaka biter bitmez, dünya basının önüne çıktı ve uluslar arası ajanslar ile Türk basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kayaalp şunları söyledi:
 
"Çok çalıştım. Buraya gelirken, finalde muhtemelen Lopez ile karşılaşacağımın hesaplarını yaptım. Adeta bir ders çalıştım. Bu strateji bana şampiyonluk getirdi. Bir efsaneyi bitirdim. İki kez yenildiğim rakibimi bu kez çok iyi analiz ederek mağlup etmeyi başardım. Müsabakaya hızlı girmem, yaşlı Lopez'i yormam gerekiyordu. Bu sayede ikince devrede iyi savunma bana şampiyonluk getirebilirdi. Tüm uygulamaları yaptım. Elbette anlattığım kadar kolay olmadı ama mutlu son geldi işte. Tüm şehitlerimize ve milletimize armağan olsun"

DHA
Haber Tarihi: 09 Eylül 2015 Çarşamba 08:06Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/dunya-sampiyonundan-sehitlere-asker-selami-306421-haber/