MHP'de kadınlar yükselişte

İZMİR'den 7 Haziran'da TBMM'ye 4 milletvekili gönderen MHP, iki bölgede de 3. sıradan aday gösterdiği kadınları bu kez 2. sıraya çekti.
İZMİR'den 7 Haziran'da TBMM'ye 4 milletvekili gönderen MHP, iki bölgede de 3. sıradan aday gösterdiği kadınları bu kez 2. sıraya çekti.
 
İzmir milletvekilleri Aslan Savaşan ve Murat Koç, 3. sıradan Meclis'e girme mücadelesi verecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanı, sosyolog Neslihan Çelik ile yöneticilik, danışmanlık ve akademisyenlik yapan Senem Kılıç 2. sıraya yükseldi. MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, hedeflerinin iki bölgeden 4'er milletvekili olduğunu açıkladı.
 
MHP İzmir milletvekili aday listesinde değişiklik yaptı. İki bölgede ilk sıralar yerini korudu. Oktay Vural, 1. bölgenin zirvesinden yeniden aday olurken AK Parti'nin seçim hükümetinde bakanlık teklif etmesi nedeniyle 'böyle bir teklifin yapılması cürretine' tepki olarak, MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ahmet Kenan Tanrıkulu da 2. bölge 1. sıradan aday gösterildi.
 
MHP 7 Haziran'da 2. sıradan aday gösterdiği ve meclise gönderdiği Aslan Savaşan ve Murat Koç'u 3. sıraya kaydırdı. Doktor olan Savaşan, göçmen oylarında etkili olmuştu. Savaşan'ın yerine Senem Kılıç aday gösterildi. 7 Haziran'da seçim çalışmalarında günde yaklaşık bin seçmenle tokalaşan Kılıç, performansıyla dikkat çekmişti. Ülkü Ocakları'ndan gelen 37 yaşındaki Kılıç, İzmir'de ekonomi danışmanlığı yapıyor. MHP Genel Bşakanı Devlet Bahçeli'nin siyasi danışmanlığını yapan Çelik, sosyal antropoloji eğitimi aldı.
 
'SAMİMİYETİM EN BÜYÜK GÜCÜM'
 
Senem Kılıç, MHP'nin iki bölgenin ikinci sıralarına kadın aday yerleştirilmesinin İzmir gibi pek çok dinamiği içinde bulunduran kent adına önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, "İddialı adaylardan biri olacağım. Sıramın farkındayım, elimden geleni yapacağım. Bu benim 3. sıradaki adaylara boynumun borcudur. Ne gerekiyorsa yapacağım. 7 Haziran'da samimiyetim en önemli gücümdü. Sıra ve bölge gözetmeksizin gözü kapalı hedefe kilitlendik. Ülkenin içindeki kaotik durumunde partimizin sağduyulu duruşunu seçmene doğru anlatacağız. 'Haklı çıktık' demeyeceğiz. Bu ateşin sönmesi ülkeye huzur ve refahın gelmesi için kendi kardeşlik ve barış dilimizi korumak istiyoruz. Silahla barış isteyen bir dil değil bu. Etnik köken, din, dil, ırk ayrımı yapmadan yapacaklarımızı anlatacağız. İddialı adaylardan biri olacağım. Sıramın farkındayım, elimden geleni yapacağım. Bu benim 3. sıradaki adaylara boynumun borcudur. Ne gerekiyorsa yapacağım" dedi.
 
3. sıraya gerileyen Aslan Savaşan, "Benim açımdan bir sıkıntı yok. Partimiz kadın adayları öne çekti. Biz bu partide yılllardır davamızın peşindeyiz. Aynı hızla aynı şevkle çalışmalarımı devam edeceğim. Bizler bu dönem dördüncü sıraları bekliyoruz. Bizim açımızdan dert değil. Partim nerede görev verirse orada çalışırım" dedi.
 
'SEÇMEN KADIN ADAY İSTEDİ'
 
MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, kadın adayların yetersizliği konusunda eleştiriler aldıklarını, yaptıkları kamuoyu yoklamalarında seçmenin kadın aday görmek istediğini tespit ettiklerini belirterek, "7 Haziran'da İzmir'de iki bölgeden ikişer miletvekili çıkarmıştık. Şimdi inşallah dörder vekil hedefliyoruz. Zaman zaman kadın adayların geride olduğuna ilişkin eleştiriler vardı. Değerlendirmeler yapıldı, kamuoyunda kadın milletvekili adaylarına yönelik olarak daha fazla talep geldi. Daha önce seçilmiş milletvekillerimizi de parlamentoya yeniden taşıyacak şekilde daha güçlü bir yapıyla gelme listesi bu" dedi. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir'de 1. sıradan 13. sıraya kadar her adayın partinin başarısına kilitlendiğini belirterek, "Türkiye'yi bulunduğu bu ortamdan, kaostan çekip çıkaracak tek parti MHP'dir. Tüm milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bir bütün halinde İzmir'den MHP'nin tek başına iktidarına güç verecek desteği alacağız. Diğer siyasi partilerden daha fazla oy almak istiyoruz" dedi.
 
26 ADAYDAN 5'İ KADIN
 
MHP İzmir millevekili aday mlistesi şu isimlerden oluştu:
 
1. Bölge
 
1. Oktay Vural
 
2. Senem Kılıç
 
3. Aslan Savaşan
 
4. Selahattin Şahin
 
5. Halit Dalgıç
 
6. Naci Düz
 
7. Fikri Atılbaz
 
8. Hüsnü Gürhan Seçkiner
 
9. Kutlay Önder
 
10. İsmail Kurt
 
11. Nimet Uygar
 
12. Suat Oğuz
 
13. İshak Gündüz
 
 
2. Bölge
 
1. Ahmet Kenan Tanrıkulu
 
2. Sueda Neslihan Çelik
 
3. Murat Koç
 
4. Yalçın Koçyiğit
 
5. Hatice Bölük
 
6 Ahmet Fatih Okuroğlu
 
7. Recep Akan
 
8. Taşkın Işık
 
9. İsmail Balkan
 
10. Rahime Dönmez
 
11. Serdar Mersin
 
12. Suavi Tuncay
 
13. Mustafa Çintaş

DHA
Haber Tarihi: 18 Eylül 2015 Cuma 14:47Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/mhpde-kadinlar-yukseliste-307351-haber/