Finansbank'a 4 talip

Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG), potansiyel sermaye açıklarının kapatılması için sahibi olduğu Finansbank'ta pay satışı
Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG), potansiyel sermaye açıklarının kapatılması için sahibi olduğu Finansbank'ta pay satışı dahil olmak üzere seçenekleri değerlendirirken, aralarında Qatar National Bank'ın yanı sıra Garanti Bankası ve Fibabanka'nın olduğu gruplar tekliflerini sundu.
 
Yunanistan'ın sistemik öneme sahip bankaları arasında yer alan NBG'nin sermaye yeterliliği şu anda Avrupa Merkez Bankası tarafından düzenlenen stres testlerinde ölçülüyor. Potansiyel sermaye açıklarını belirleyecek stres testlerinin sonuçlarının Ekim sonuna kadar açıklanması beklenirken, Yunan bankalarının sermayelerini güçlendirmek için ne yapacaklarını belirlemeleri gerekiyor.
 
4 TEKLİF VERİLDİ
 
Konu hakkında bilgi sahibi iki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, Finansbank için QNB'nin yanı sıra Garanti Bankası, Fibabanka ve Çinli bir grup teklif verdi. Bir kaynak, "Toplam dört grup teklif verdi. NBG, stres testlerinin sonuçları geldiğinde elinde somut tekliflerin olmasını istiyor" dedi ve ekledi: "Bu satışta QNB'nin ön plana çıkması muhtemel." Reuters'da Temmuz başında yer alan bir haberde, Finansbank'ın kendileri için daha iyi bir tercih olacağı gerekçesiyle QNB'nin, HSBC Türkiye birimi ile ilgilenmekten vazgeçtiği belirtilmişti.
 
Hürriyet
Haber Tarihi: 09 Ekim 2015 Cuma 16:29Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/finansbanka-4-talip-309259-haber/