Android Telefona Format Atma

Android cihazlar gün geçtikçe gelişim göstermekte ve yeni modeller her geçen gün yüzüne çıkmakta. Telefon satışı gittikçe artmakta ve cep telefonu kullanıcıları yeni modeller ile bu yelpazeyi oldukça genişletmekte.

Android cihazlar gün geçtikçe gelişim göstermekte ve yeni modeller her geçen gün yüzüne çıkmakta. Telefon satışı gittikçe artmakta ve cep telefonu kullanıcıları yeni modeller ile bu yelpazeyi oldukça genişletmekte. Tabi Android cihazların çok satılması sonucu sorunlarda ister istemez artıyor. Yolda,Sokakta veya akraba ortamında muhakkak, " benim telefonumda çok yavaşladı ya " şeklinde bir yakınma duyabilirsiniz. Bu hepimizin ortak sorunu haline geldi neredeyse. Bu sorunun ilk çözümü olarak telefona format atma seçeneğini aklınıza gelecektir.

Cep telefonunuza format atarak bugüne kurduğunuz tüm uygulamaları silmiş olursunuz ve cep telefonunuz ilk haline dönmüş olur. Ancak format atmadan önce kesinlikle yedekleme yapmayı unutmayınız. Sim kartınızı ve Hafıza kartınızı format atmadan önce kesinlikle telefonunuzdan çıkarın ve şarjınızından da en az %60 üstünde olmasına dikkat edin. Format atınca neler silinir tarzı bir soru yöneltecekseniz hemen cevaplayalım.

Format atınca telefon belleğinize kayıtlı rehber kişileri, fotoğraflar, müzikler, videolar ve belgeler silinecektir. Format atmadan önce telefon belleğinizde ki bu belgeleri yedeklemek oldukça işinize yarayacaktır. Şarj konusu da oldukça önemlidir. %60 seviyesinin altında format atma işlemi yapmayınız. Format atarken şarjınız biter ise telefonunuz tekrar açılmayabilir, bu konuda dikkatli olmalısınız.

Samsung, LG, HTC, Asus gibi modellere format atabilir ve bu modellere sıfırlama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Format attıktan sonra Play Store, WhatsApp gibi uygulamalarınızı tekrar kurabilir ve hesaplarınıza giriş yapabilirsiniz. Bu sayfamızda dilerseniz Samsung cep telefonlarına nasıl format atılacağından bahsedelim. Samsung cep telefonlarınızın arama tuşlama bölümüne *2767*3855# kodunu yazarsanız cep telefonunuz fabrika ayarlarına dönecektir.

Kaynak: https://www.ceply.net/

Haber Tarihi: 20 Ekim 2015 Salı 19:56Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/android-telefona-format-atma-310279-haber/