Nusaybin'de Kürtçe okul açıldı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nin DBP'li belediyesi ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Eğitim-Sen ve Kurdi-Der tarafından Kürtçe eğitim veren okul açıldı.
MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nin DBP'li belediyesi ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Eğitim-Sen ve Kurdi-Der tarafından Kürtçe eğitim veren okul açıldı. Okulu kuran yetkililer, kuruluş dilekçelerini önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vereceklerini söyledi.
 
Nusaybin'in Gırnavas Mahallesi'nde açılan ve Ehmet Bayhan adı verilen okulun açılışına HDP Mardin Milletvekili Gülsel Yıldırım, Nusaybin Belediye Başkan Vekili Feryal Tepe ile partililer, DTK, Eğitim-Sen ve Kürdi-Der yetkilileri ile vatandaşlar katıldı. Kürtçe konuşan Eğitim-Sen Nusaybin temsilcisi Kadri Baysal, okulda ana dilde eğitim verileceğini belirterek, "Okulumuzda ana sınıfında 15, birinci sınıfta da 5 kişi olmak üzere 20 öğrenci bulunuyor. Ana sınıfı ile 3'üncü sınıf arasında Kürtçe, 4'üncü sınıftan sonra da İngilizce ve Türkçe eğitim verilecektir. Bugün Nusaybin için tarihi bir gündür" dedi.
 
HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da Kürtçe yaptığı konuşmada bugünün çok kutsal ve tarihi bir gün olduğunu belirterek, "Eğer bir halk kendi topraklarında varlığını sürdürmek istiyorsa, topraklarında özgürce yaşamak istiyorsa, şunu çok iyi bilmeliyiz ki öncelikle kendi dili, kültürü kimliği üzerinde ilerleme kaydetmesi lazımdır. Bugün de Nusaybin'de bunu yaşıyoruz. Ehmet Bayhan okulunun halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 
Okulu kuran yetkililer, kuruluş dilekçelerini önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vereceklerini söyledi.
Haber Tarihi: 24 Ekim 2015 Cumartesi 17:17Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/nusaybinde-kurtce-okul-acildi-310633-haber/