iPhone 6 Özellikleri Neler?

Son zamanlarda iPhone 6s, iPhone 6 modelinin önüne geçmiş gibi görünse de, iPhone 6 gelişmiş özellikleriyle bu algıyı bozuyor ve kullanıcıları memnun etmeye devam ediyor.

Son zamanlarda iPhone 6s,  iPhone 6 modelinin önüne geçmiş gibi görünse de, iPhone 6 gelişmiş özellikleriyle bu algıyı bozuyor ve kullanıcıları memnun etmeye devam ediyor. iPhone 6’nın çarpıcı özelliklerini sizlere bir kez daha hatırlatmak istedik. Gelin bu özelliklere yakından bakalım;
 

4.7 inç Retina HD ekranı, güçlü A8 işlemcisi, incecik tasarımı ve gelişmiş kamerasıyla dikkat çeken iPhone 6, akıllı telefon kullanıcılarının birçok ihtiyacına cevap veriyor.
 

Pratik kullanım özellikleri, son derece kolay menüsü ve zarif tasarıma sahip akıllı telefonun özelliklerini sizin için değerlendirdik;
 

Ekranı
 

4.7 inçlik 326 ppi keskinlik oranına sahip ekranı, 750 x 1334 piksel çözünürlüğünde bir görüntü sunuyor. Gelişmiş keskinlik oranı sayesinde daha iyi kontrast yakalamak mümkün. Daha canlı renkler, geliştirilmiş polarizör ve çift etkili pikseller ile son derece iyi bir ekran vaat ediyor.
 

Donanım ve performans

1.4 GHz hızla çalışan 64 bit A8 işlemci ile daha yüksek ve hızlı bir performans sunuyor. M8 yardımcı hareket işlemcisine de sahip. Bu sayede daha verimli bir çalışma gösteriyor. Apple A8 işlemci önceki seriye göre %25 daha hızlı bir performansa sahip. İyileştirilmiş pil ömrü sayesinde de uzun vadeli bir kullanım sağlıyor. 6 çekirdekli PowerVR GX6650 grafik işlemcisiyle de grafik, oyun ve uygulamalarda beklentilerin üzerinde bir performans sunuyor. 16 GB, 64 GB ve 128 GB hafıza seçenekleri sunan cihaz 1 GB Ram kapasitesine sahip.
 

Tasarım
 

En şık akıllı telefon modelleri arasında olan iPhone 6, ince ve yumuşak detaylı bir tasarıma sahip. 6.9 mm inceliğinde alüminyum gövdesiyle öne çıkan cihazın ağırlığı 129 gram. Böylece kullanımı ve taşınması da oldukça kolay. Önceki modele göre tasarımda birkaç değişiklik görmek mümkün. Tek hoparlör ızgarası alt tarafa, güç tuşu ise sağ tarafa geçmiş.
 

Kamera
 

iPhone 6’da 8 MP arka kamera bulunuyor. Böylece iyi kalitede fotoğraflar çekilebiliyor. 1.2 MP ön kamerasıyla da ortalama bir görüntü sunuyor.  iPhone 6s ile birlikte bu özelliğin 12 MP çıkıp bir üst seviyeye ulaştığını söyleyebiliriz. 
 

60 FPS hızında 1080p çözünürlüğünde, 240 FPS hızında ise 720p çözünürlüğünde  video kayıt imkanı sağlıyor. iPhone 6 kamerası, otomatik devreye giren HDR ve geliştirilmiş odaklama ayarıyla daha keskin görüntüler yakalayabiliyor.
 

Kısa sürede otomatik netlik sağlayan Focus pixels özellikli yeni sensörüyle de daha net fotoğraflar elde etmek mümkün oluyor. Hızlandırılmış video modu  ve saniyede 240 kare ağır çekim gibi özellikleriyle daha profesyonel fotoğraflar çekmenize yardımcı oluyor.
 

Batarya
 

iPhone 6 bir tek batarya konusunda pek iyi değil. Bir önceki modele göre daha iyi olsa da kullanıcıların beklediği performansı vermiyor.  1810 mAh batarya kapasitesi bulunan cihazın şarjı, yoğun kullanımlarda bir günde bitiveriyor.
 

Touch ID teknolojisi
 

iPhone cihazınızın tuş kilidini parmak iziyle açmanızı sağlayan Touch ID teknolojisi, son derece güvenli bir kullanım sağlıyor. Telefonunuzun kilidini açmak için bundan böyle şifre belirlemenize gerek yok. iPhone 6’nın parmak izi sensörü sayesinde parmağınızı kullanarak telefonunuzun kilidini çabucak açabilir, parmak izinizi okutarak iTunes ve App Store'dan daha hızlı alışveriş yapabilirsiniz. Bununla birlikte herhangi biri dilediği zaman telefonunuzu rahatça kurcalayamayacak.
 

Şu günlerde iPhone 6s, iPhone 6’nın havasını söndürmüş gibi görünse de iPhone 6 hala popülaritesini koruyor. Eğer iPhone 6s’i pahalı buluyorsanız, sadece birkaç özellik bakımından geride olan iPhone 6 modelini tercih edebilirsiniz.
 

iPhone 6 almayı düşünüyorsanız,  bu konuda kliksa.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Farklı kategorilerde iki yüz elli binin üzerinde ürünü bünyesinde barındıran Kliksa’dan indirimli fiyatlarla iPhone 6 sahibi olabilirsiniz.

Haber Tarihi: 10 Aralık 2015 Perşembe 10:09Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/iphone-6-ozellikleri-neler-315006-haber/