İşte tartışmalı koltuğun yeni sahibi!

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine, tiyatro sanatçısı Süha Uygur getirildi
İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine Nejat Uygur'un oğlu tiyatro sanatçısı Süha Uygur getirildi.
 
Erhan Yazıcıoğlu'ndan boşalan göreve gelen Süha Uygur, AA muhabirine yaptığı açıklamada 4 Ocak pazartesi görevine başlayacağını belirterek, "Tabii ki böyle geçmişi şerefli bir kurumun, Darülbedayi kurumunun değerli sanatçılarıyla beraber bu görevi yönetmek inanılmaz gurur verici. Çok mutlu oldum. Çok heyecanlıyım. Zaten kurumda çok değerli sanatçılar ve yıllardan beri genel sanat yönetmenlerinin getirdiği bir çizgi var. Ben de o çizgiyi, tiyatro adına ne yapmam gerekiyorsa, elimden gelen her şeyi çalışma arkadaşlarımla beraber hayata geçireceğim" dedi.
 
Babası Nejat Uygur'la tiyatroya başladığını vurgulayan Uygur, şunları kaydetti:
 
"56 yaşındayım ve tiyatronun içinde doğdum. Hala bu mesleği sürdürüyorum. Ölene kadar da bu mesleği sürdüreceğim. Nejat Uygur fakültesinden mezun olmuş insanlarız biz. Tiyatronun her biriminde görev almış, A'dan Z'ye kadar tiyatronun içinde yaşamış bir bireyim. Zaten Nejat Uygur'un oğlu olmak bir gururdu. Bu da onu tamamlayan ikinci bir gurur oldu."
 
Süha Uygur, göreve gelmesinin ardından yeniden yapılanma olacağını da aktararak, "Açıkçası şu an ben de çok heyecanlı, mutlu ve gururluyum böyle bir şerefli kurumun, şerefli meslektaşlarıyla aynı çatıda olacağımdan dolayı" ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi: 31 Aralık 2015 Perşembe 16:56Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/iste-tartismali-koltugun-yeni-sahibi-317011-haber/