Türk yönetmen, Putin'in yasaklarını deldi !

Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden olan Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu filmi Rusya’nın Rostov-on-Don şehrinde seyircisi ile buluşuyor.
Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden olan Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu filmi Rusya’nın Rostov-on-Don şehrinde seyircisi ile buluşuyor.
 
Birçok filminde ünlü Rus yazar Anton Çehov’dan etkilenen Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu filmi bu defa yazarın adı ile düzenlenen Rostov-on-Don Sinema Yılı kapsamındaki "Çehov'un modern adaptasyonu" festivalinde gösterime girecek.
 
5 Şubat'ta kapılarını açacak olan festivalde Rostov on- Don ve Taganrog sakinleri 6 gün boyunca Çehov'un eserlerinden esinlenerek çekilen filmleri izleyebilecekler, yerli ve yabancı sinema sanatçıları ile bir araya gelebilecekler.
 
Nuri Bilge Ceylan tarafından Çehov’dan etkilenerek çektiği 2014 yapımı Kış Uykusu filmi 2014 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazandı. Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan, Nejat İşler, Serhat Kılıç, Tamer Levent, Nadir Sarıbacak, Mehmet Ali Nuroğlu gibi ünlü isimlerin rol aldığı film 196 dakika sürüyor.
 
"Çehov'un modern adaptasyonu" film festivali bölgenin sinema alanındaki kilit projesi olan Uluslararası Sanat Festivali "Bridge of Arts" takımı tarafından Rostov Oblastı yönetiminin desteğiyle düzenleniyor. 5-10 Şubat tarihlerinde Rostov ve Taganrog'da bulunan sinema salonlarında Çehov'un sanat eserlerini perdeleyen Rus ve yabancı filmler gösterilecek.
 
Program, Andrey Konçalovski'nin "Dyadya Vanya" (Vanya Amca, SSCB, 1970), Emil Lotyanu'nun "Moy Laskovıy i Nezhnıy Zver" (Benim sevecen ve narin canavarım, SSCB-Almanya, 1978), Nikita Mihalkov'un "Oçi Çyernıye" (Siyah Gözler, SSCB-İtalya, 1987), Karen Şahnazorov'un "Palata 6" (Altıncı Koğuş, Rusya, 2009), Oleg Bazilov'un "Predmet obozhaniya" (Belarusya-Rusya, 2014), Nuri Bilge Ceylan'ın "Zimnyaya spyaçka" (Kış uykusu, Türkiye-Fransa-Almanya, 2014) filmlerini kapsıyor.
 
Festivalin en önemli olayı "Anton Çehov 1890" (Fransa 2015) filminin ön gösterimi olacak. Rene Ferre'nin filmi yazarın hayatının en önemli dönemini anlatıyor. 1885-1890 yıllarında yazar alanında ün kazanıyor, tiyatrolar için ilk piyeslerini yazıyor, erkek kardeşini kaybediyor, Sahalin'e gidiyor. Bu film Rusya'da ilk kez gösterilecek.
 
"Çehov'un modern adaptasyonu", Rostov na Donu ve Taganrog'da bulunan Dom Kino ve Çarli sinema salonlarında düzenlenecek. Sinemaya gelen seyirciler Rostov Oblastı'na festival için gelen yerli ve yabancı sinema sanatçıları ile konuşma imkanı bulacaklar.

DHA
Haber Tarihi: 01 Şubat 2016 Pazartesi 12:03Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/turk-yonetmen-putinin-yasaklarini-deldi-320309-haber/