Trafik Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç sahipleri şimdilerde artık ister sıfır isterse 2. el bir araç sahibi olsun fark etmez, yaptıkları şeylerin başında araçları için zorunlu trafik sigortası yaptırıyorlar.

Araç sahipleri şimdilerde artık ister sıfır isterse 2. el bir araç sahibi olsun fark etmez, yaptıkları şeylerin başında araçları için zorunlu trafik sigortası yaptırıyorlar. Böylece gerek kendi araçlarında gerekse yapılacak trafik kazası sonrasında karşı taraftaki araç ve yayalarda meydana gelebilecek maddi sorunları çok daha hızlı bir şekilde kontrol altına alabileceklerdir. Bundan dolayı artık insanlar trafik sigortası konusunda bilinçlendiler ve hiç vakit kaybetmeden generali trafik sigortası sorgulama sonrasında sigorta poliçelerini hazırlatıyor, süresi biten poliçelerini de hızlıca yeniliyorlar.

Trafiğe çıkacak araçlar için trafik sigortası sorgulama işleminde pek çok farklı şey öne çıkartılıyor. Sigortalar için hazırlanacak limitler pek çok farklı etkene bağlı olarak değişim göstermektedir. Ödenilecek prime bağlı olacak şekilde üst limitler belirlenir.

Meydana gelecek olan zararlar limitleri aşıyorsa, aracın sahibi aşılan limit oranında sorumluluk sahibi olacaktır. Yapılacak olan trafik sigortası sorgulamaişleminde aracın modeli, markası, aracın nerede olduğu, ülkenin o anki ekonomik durumu, döviz kuru gibi pek çok farklı etkenler dikkatli olarak incelenmekte ve buna göre de trafik sigortası sorgulaması yapılmaktadır. Genel olarak trafik sigortaları 1 yılı kapsar. Bunun sonrasında ise araçlara yeniden trafik sigortası yaptırması gerekir.

Trafik sigortası sorgulamasıardından sigortanın yaptırılmamasının ardından eğer ki araç sigortasız bir şekilde araç trafiğe çıkarsa ve trafikte yakalanırsa, bunun ciddi bir cezai yaptırımı olacağından kişilerin dikkatli olmaları gerekmektedir.

Trafik sigortası sorgulama işlemini generali sigortayı ziyaret edip, ilgili telefon numarasından veya formu doldurarak yaptırabilirsiniz. 

Haber Tarihi: 02 Şubat 2016 Salı 20:53Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/trafik-sigortasi-sorgulama-nasil-yapilir-320474-haber/