Türkiye'de rekor üstüne rekor kırıldı !

Türkiye dün meteorolojik değerler açısından eşine rastlanmayan bir gün yaşadı. Türkiye'nin büyük bölümü dün, 16 şubat 2016 tarihinde Ağustos ayında rastlanabilecek bir günü geride bıraktı.
Türkiye dün meteorolojik değerler açısından eşine rastlanmayan bir gün yaşadı. Türkiye'nin büyük bölümü dün, 16 şubat 2016 tarihinde Ağustos ayında rastlanabilecek bir günü geride bıraktı. Bir çok il "en sıcak şubat" ını yaşadı. Meteoroloji ölçüm istasyonları değerlerine göre sıcaklık rekorları kırılan illerden bazıları ve ölçülen değerler şöyle ,
 
Muğla, Milas : 32.4
 
Kocaeli Darıca : 30
 
Antalya, Manavgat : 29.4
 
İzmir, Bornova : 28.8
 
Zonguldak, Devrek: 28.1
 
İstanbul, Şile :27.8
 
Balıkesir, Kepsut:27.5
 
Eskişehir, Sarıcakaya : 24.3
 
Öte yandan dün sabah 06.00 ile 18.00 arasında Türkiye'nin en soğuk noktası da Van Çaldıran oldu. Bu noktada - 2.8 derece ölçüldü
 
YİNE REKORLAR YOLDA
 
 
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının mevsim normallerinin 8 ila 16 derece üzerinde seyrettiğini belirterek yurdun birçok ilinde şubat ayı sıcaklık rekorlarının kırıldığını bildirdi. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, meteorolojik tahminler doğrultusunda Afrika üzerinden güneyli rüzgarlarla taşınan sıcak hava, Türkiye'de mevsim normallerinin 8-16 derece üzerinde sıcaklıklar yaşanmasına neden oldu.
 
 
Meteoroloji'den yapılan açıklamada şubat ayına göre sıcaklık rekorunun kırıldığı ve yeni rekorların da kırılabileceği belirtilerek "81 ilimizden 27 sinde şubat ayı uzun yıllar sıcaklık rekorları kırılırken, 2 ilimizde ise rekor değerler tekrar edilmiştir. Bugün de yurdumuzda sıcak hava dalgasının etkili olmaya devam edeceği ve yeni rekorlar kırılabileceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimeleri meydana gelebileceğinden su baskını ve taşkın riskine karşı dikkatli olunmalıdır" denildi.
 
HAVA SICAKLIKLARI 5-10 DERECE AZALACAK
Yapılan son tahminlere göre mevsim normallerinin çok üzerinde ve şubat ayı uç değerlerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarın Marmara Bölgesi ile Karadeniz'in kıyı kesiminde, cuma günü ve hafta sonundaysa batıdan doğuya doğru kademeli olarak 5-10 derece arasında azalmasının beklendiği belirtildi.
 
PAZARTESİ VE SALI GÜNLERİ KAYDEDİLEN SICAKLIK DEĞERLERİ TABLOSU PAYLAŞILDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, şubat ayı uzun yıllar sıcaklık rekoru kırılan illerde kaydedilen değerleri gösteren bir tablo da paylaştı. Değerlerin kalite kontrolünden geçmiş 1950-2016 yılları arasında gerçekleşen şubat ayı en yüksek sıcaklık verileriyle 15 Şubat 2016 Pazartesi ve 16 Şubat 2016 Salı günleri kaydedilen sıcaklık değerleri olduğu belirtildi.

DHA
Haber Tarihi: 17 Şubat 2016 Çarşamba 13:18Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/turkiyede-rekor-ustune-rekor-kirildi-322112-haber/