Tayvanlılar, İstanbul'a geldi !

Tayvan hava yolu şirketi Eva Air Taipei- İstanbul arasındaki seferlerine bugünden itibaren başladı.
Tayvan hava yolu şirketi Eva Air Taipei- İstanbul arasındaki seferlerine bugünden itibaren başladı.
 
Geçtiğimiz yıl THY İstanbul- Taipei hattını açtıktan sonra bölgenin başarılı havayolu şirketlerinden Eva Air’de ilk seferini bu sabah saat 07.45’de gerçekleştirdi. Boeing 777-300 ER tipi uçağın Atatürk Havalimanı’na inmesi nedeniyle dış hatlar terminali geliş katı 219’nolu köprüde bir tören düzenlendi. Bu arada Eva Air Havayolları uçağı apronda köprüye yanaşırken DHMİ İtfaiyesi tarafından geleneksel ‘Su Takı’ oluşturuldu. İstanbul’a Taipei’den gelen ilk yolculara Eva Air görevlileri tarafından çiçekler verildi.
 
Haftada 4 gün karşılıklı yapılacak uçuşların Türkiye-Tayvan ticari ve turizm ilişkilerine olumlu katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Eva Air Havayolları Yönetim kurulu başkanı Glenn Chai“ Tayvanlı yolcular Türkiye’yi daha çok kültürü ve tarihi mekanları için tercih edeceklerdir. Türk yolcular da Tayvan’ı, tarihi, teknolojik gelişimi ve uzak doğuya olan ilgileri nedeniyle tercih edeceklerdir. Uçuşlara Boeing 777-300 ER uçaklarla haftada 4 gün olarak başladık. Yıl sonuna kadar günlük uçuşları planlyoruz. Önümüzdeki yıl ise günlük 2 uçuş yapacağımızı umut ediyoruz” dedi. 
 
Edinilen bilgiye göre Eva Air’in Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı, Taipei’den saat 00.55’te kalkacak. Uçuş planında toplam 12 saat 50 dakika olarak yer alan seferde Atatürk Havalimanı’na varış ise saat 07.45’te gerçekleşecek. Aynı uçak, saat 11.45’te İstanbul’dan havalanacak. Taipei’ye varışı ise ertesi gün saat 04.15’te.
 
Uçuşlar, Taipe’den Pazartesi, Salı, Perşembe ve Pazar günleri karşılıklı gerçekleştirilecek
Haber Tarihi: 05 Mart 2016 Cumartesi 10:47Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/tayvanlilar-istanbula-geldi-324083-haber/