Akşener’e disiplin desteği

Bahçeli’nin “Affetmemiz mümkün değildir” dediği Meral Akşener’in tedbirli olarak ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edileceği yönündeki gelişmeler, tartışmaları artırdı.
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener hakkında inceleme başlatılmasıyla ilgili olarak, "Bu tür girişimlerle parti ve kişiler halkın gözünde düşürülmek isteniyor ama tam tersi oluyor. ‘Hainler’ ya da 'Disipline sevk' dedikçe halkın gözünden düşen, yani itibar kaybeden adaylar olmuyor. Olayı bu noktaya getirenler yanlış yapıyor” dedi.
 
Kurultay tartışmaları ile hareketli günler geçiren MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin “Affetmemiz mümkün değildir” dediği Meral Akşener’in tedbirli olarak ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edileceği yönündeki gelişmeler, tartışmaları artırdı.
 
“EĞER BU İNSANLAR HAİNSE NEDEN BUGÜNE KADAR PARTİDELERDİ”
 
Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ ile birlikte hareket eden MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Akşener’in disipline verileceğine yönelik gelişmelere tepki gösterdi. “Disipline sevki anlamakta güçlük çekiyorum” diyen Halaçoğlu, şu açıklamayı yaptı:
 
“Böyle girişmelerle MHP ve kişiler halkın gözünde düşürülmek isteniyor. Kişileri kamuoyu nezdinde küçük düşürmek istiyorlar ama yanlış yapıyorlar. Böyle yapılmamalıdır. Kamuoyunda hoş karşılanmıyor bu durum. Bunun yanında keşke hainlikle suçlamasa. Bu insanlar bugüne kadar hain değildi de şimdi ne oldu da hain deniliyor. Bu parti açısından hoş değil.” 
 
“ADAYLAR İTİBAR KAYBETMİYOR, AKSİ OLUYOR”
 
Adaylara yönelik yapılan bazı olumsuz açıklamaların, açıklamayı yapanlara zarar verdiğini ifade eden Halaçoğlu, “Bu yöndeki kötü açıklamalarla adayların itibar kaybetmesi amaçlanıyor olabilir ancak tam tersi oluyor. Öyle açıklamalar yapıldıkça kaybeden adaylar olmuyor. Madem söylenildiği gibiyse, bugüne kadar bu insanlarla partide neden çalışıldı” dedi.
 
“ÜMİT ÖZDAĞ İLE BİRLİKTE KAYSERİ’DE TOPLANTI YAPACAĞIZ”
 
Diğer yandan Halaçoğlu, 24 Nisan Pazar günü MHP Genel Başkan adaylarından ve aynı zamanda Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile birlikte Kayseri’de STK temsilcileri ve partililerle bir araya geleceklerini söyledi. Halaçoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Şubesi’ni de ziyaret edeceklerini belirtti.
Haber Tarihi: 20 Nisan 2016 Çarşamba 16:53Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/aksenere-disiplin-destegi-329215-haber/