BURUN ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI YAPILMASI GEREKENLER

Burun estetiği ameliyatına karar verdikten sonra ameliyata girmeden öncesinde ve ameliyat bittikten sonra dikkat edilmesi ve yapılması gereken hususlar vardır.

 

Burun estetiği ameliyatına karar verdikten sonra ameliyata girmeden öncesinde ve ameliyat bittikten sonra dikkat edilmesi ve yapılması gereken hususlar vardır.

Burun estetiğiameliyat öncesi yapılması gerekenler;

·         Rinoplasti öncesinde doktora muayene olup gerekli tahlillerin yapılması gerekmektedir.

·         Ameliyat öncesi grip gibi rahatsızlıkların olması burun estetiği ameliyatının yapılmasını engelleyen bir durumdur ve doktorunuza bildirmenizde fayda vardır.

·         Rinoplasti öncesi kullanılan ilaçlar var ise doktorunuza bildirmeniz ve aspirin, kan sulandırıcı gibi ilaçların kullanımını kesmeniz gerekmektedir.

·         Bitki çaylarının kanamayı arttırma olasılığının olması sebebi ile ameliyat öncesi bitki çayı tüketilmemesi gerekir.

·         Sigara kullanımı var ise operasyon öncesi bırakılması gerekmektedir.

·         Daha önce bir burun estetiği operasyonu geçirdiyseniz eğer doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir.

Burun estetiği ameliyatısonrası yapılması gerekenler;

·         İlk hafta göz çevresinde morluk ve şişlikler oluşur. Bu oluşumları en aza indirmek için baş yukarıda olacak şekilde yatmanız tavsiye edilir. Gün içerisinde daha çok oturmayı ve ayakta dolaşmayı tercih edin.

·         Doktorunuz tarafından önerilmedikçe buz uygulaması yapmayın.

·         Burun estetiği sonrasında doktorunuza size vermiş olduğu sprey ve kremleri doktorun söylediği şekilde kullanmaya özen gösterin.

·         Rinoplasti sonrası 3-6 aya kadar burunda hissizlik durumu olabilir. Bunun için doktorunuza danışarak gerekli masaj teknikleri uygulayabilirsiniz.

·         Rinoplasti sonrası 3 ay boyunca aşırı güneşe maruz kalmanız, sauna, hamam ve solariuma gitmeniz önerilmez.

·         Operasyon sonrası 3 ay boyunca burnunuzu darbelere karşı korumanız gerekmektedir.

Detaylı bilgi için : http://www.drtamersakrak.com/burun-estetigi.html

Haber Tarihi: 10 Mayıs 2016 Salı 16:06Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/burun-estetik-ameliyat-oncesi-ve-sonrasi-yapilmasi-gerekenler-331356-haber/