Vakit Geçirmek İçin Birbirinden Güzel Oyunlar

Oyun oynamak, her çocuğun sevdiği bir eylemdir. Çocukların vakit geçirmeleri için oldukça önemlidir. Pedagoji uzmanları, yeterince oyun oynamayan çocukların ileriki yaşlarda stres problemi yaşadığını da söylemektedir.

Bilgisayar, iyi kullanıldığında ve yönlendirildiğinde çocuklar için faydalı bir mecra olabilir. Bu durumu oyun seçiminde de göz önünde bulundurmak gerekir.
 

Çocukları şiddet ve müstehcen içerikler konusunda serbest bırakmak ne kadar yanlışsa, bu gibi sebepler yüzünden bilgisayara yaklaştırmamak da o kadar yanlıştır. Nitekim çocuklar elinde sonunda internete erişim sağlarlar ve kontrollü bir şekilde gezinmeleri için iyi yönlendirilmeleri gerekir. Bunun yolu da oyun aktivitesi için yararlı bir mecra bulup çocuğu yönlendirmekten geçer.
 

Bazı oyunların çocuklarda hafıza, dikkat ve konsantrasyon arttırıcı özelliğe sahip olduğu biliniyor. Örneğin resimli kart hafıza oyunları çocukların belleğini güçlendirir. Ayrıca balon patlatma oyunlarının özellikle okul öncesi çağdaki çocuklar için faydalı olduğu bilinmektedir. Çocuklarınızı bu tür oyunlara yönlendirerek keyifle vakit geçirmelerine ve hafızalarını, dikkatlerini, konsantrasyonlarını güçlendirmelere yardımcı olabilirsiniz.
 

Ancak bu oyunlar daha büyük yaştaki çocuklar için cazip değildir. Örneğin 11-12 yaşlarında bir çocuk balon patlatma oyunundan sıkılacaktır. Bu yaşlardaki çocuklar ergenlik çağına yakın oldukları için labirent, araba yarışı ve zombi oyunları gibi daha komplike ve heyecanlı oyunlara yönlendirilebilir. Ancak bu tür oyunların da aşırı şiddet ve kan içermemesine özen göstermek gerekir.
 

Oyunlar görsel ve içerik bakımından meb oyun standartlarına uyuyorsa, çocuklarınızı güvenle yönlendirebilirsiniz. Bunun için web sitemize girmeniz yeterli olacaktır. Farklı kategorilerden yüzlerce oyunun yer aldığı sitemizdeki oyunların tamamı çocuklar için güvenlidir. Bu oyunlara çocuklarınızı yönlendirerek harika zaman geçirmelerini sağlayabilirsiniz. Birbirinden güzel oyunları oynamak için bilgisayarınıza flash kurmanız yeterli olacaktır.

Haber Tarihi: 27 Haziran 2016 Pazartesi 14:29Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/vakit-gecirmek-icin-birbirinden-guzel-oyunlar-336165-haber/