Aslı Çakır Alptekin pistlere döndü

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) men cezasında indirime gittiği Aslı Çakır Alptekin, pistlere geri döndü.
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) men cezasında indirime gittiği Aslı Çakır Alptekin, pistlere geri döndü.
 
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından 5 Temmuz'dan önce kota yarışlarına katılmasına şans tanınan milli atlet, verilen ilk şansı iyi değerlendiremedi. Biyolojik pasaportundaki düzensizlikler nedeniyle aldığı 8 yıllık cezada indirime gidilen ve 4 yıllık cezası sona eren Alptekin, bu akşam olimpik deneme yarışlarına katıldı. Türkiye Atletizm Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği tarafından Olimpik Park Atletizm Tesisi'nde yapılan yarışta Alptekin, 1500 metrede 40700'lik zamanı 41970'lik süre ile tamamlayarak ilk denemesinde başarısız oldu. 
 
 
ASLI ÇAKIR ALPTEKİN İLERLEYEN ZAMANLARDA DAHA SAĞLAM DÖNECEĞİM
 
 
Verilen 4 yıllık aradan sonra ilk denemesini yapan Aslı Çakır Alptekin, yarış sonunda açıklamalarda bulundu.
 
 
4 yıl gibi çok uzun bir sürede çok büyük kayıpları olduğunu dile getiren Alptekin, Kış'tan bu yana antrenmanlara devam ediyorum. Kısa sürede toparlamaya çalışıyorum. Bugün aslında durumum daha iyiydi, yapacağım derece bu değildi. Bugün bazı olumsuzluklardan dolayı çıkmadı. Ama önümüzde ayın 11'ine kadar vaktim var. Koşabileceğimi düşünüyorum. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kısa sürede hazırlanmak gerçekten çok zor. Yaşadığım olumsuzluklardan dolayı kendimi antrenmana tam olarak verememiştim. Şimdi önüm açıldı, kafam daha rahat. Antrenman yaptıkça canım daha çok yarış koşmak istiyor. O yüzden ilerleyen zamanlarda daha sağlam döneceğim. İlk yarışımda kısmet olmadı. Yarış koştukça yavaş yavaş açılıyoruz. Önümüzdeki yarışlara bakacağız artık dedi.
 
 
YURT DIŞINDAKİ YARIŞLARA BAKACAĞIZ
 
 
En son yarışının olimpiyat olduğunu hatırlatan Aslı Çakır Alptekin, Ardından nerdeyse 4 yıl oldu, ilk yarışım o yüzden heyecanlıydım. Yurt dışında koşmak ya da daha iyi rakiplerle koşmak derece çıkartıyor açıkçası. Daha iyi koşmamızı sağlıyor. Tek başına daha zor. O yüzden yurt dışındaki yarışlara bakacağız. Kolay bir süreç değildi. Yaklaşık 6-7 aydır bu seviyeye geldik. Dava süreçlerinde olumlu olumsuz süreçler oldukça, kendimi antrenmana veremiyordum. O yüzden çok antrenman yapamadım ama sahalara döndüm diye konuştu.
 
 
İLK HEDEFİM OLİMPİYAT BARAJI
 
 
Şu anki ilk hedefinin olimpiyat barajı olduğunu dile getiren milli atlet, Onun için uğraşıyoruz. Kısmet olursa Rio'ya gitmek istiyorum. Olmazsa seneye Avrupa Şampiyonası var. Dünya Şampiyonası var, Akdeniz Oyunları var. Oraya daha sağlam ve daha iddialı gideceğim. Hedefim şu an sadece barajı aşmak. Ama seneye en üst seviyelerde madalya arayacağım. Asıl hedefim seneye şeklinde konuştu.

DHA
Haber Tarihi: 30 Haziran 2016 Perşembe 23:47Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/asli-cakir-alptekin-pistlere-dondu-336525-haber/