2. El Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci el araç alımı yaparken öncelikle aracı çok iyi incelemeniz gerekir.

İkinci el araç alımı yaparken öncelikle aracı çok iyi incelemeniz gerekir. Aracı satın almadan önce tüm kontrollerini yapın. Araç özelliklerinden fazla anlamıyorsanız yanınızda işi bilen birisi veya otomobil tamircisi bulundurmanızda fayda vardır. Aracın özeliklerini kontrol ettikten sonra aracın sicil numarasını kontrol etmelisiniz. Aracın motor ve şase numaralarını kontrol etmelisiniz. Aracın çalıntı araç olma ihtimaline karşı alacağınız en önemli detaydır. Araçla test yapmayı unutmayın. Aracı belli bir süre boyunca kullanarak herhangi bir aksaması var mı diye kontrol etmelisiniz. Sahibinden alınan araçlar daha güven vericidir. Araç sahibiyle ilgili kontroller daha samimi bir ortamda gerçekleştirilir. Almak istediğiniz aracı gündüz saatlerinde görmeniz kontroller açsından önemlidir. İyi bir araç almak size tekrardan satarken de avantaj sağlar. Belli bir süre sonra aracınızı değiştirmek istediğinizde sorunsuz olarak ilan verip rahatça satabilirsiniz. Ne 2.el araba alırken acele edin ne de satarken iyi bir piyasa araştırması yapmanız sizin yararınızadır. İkinci el araç alırken internetten piyasa araştırması yapabilirsiniz.


Günümüzde ikinci el araba alım satım işi çok yayın hale geldi. Eskiden ekonomik durum nedeniyle piyasada durgunluk yaşanırken şimdi ülke ekonomisinin ilerleme sağlamasıyla ikinci el oto pazarı da yükselişe geçti. İkinci el araç piyasasın en güncel takip edildiği alan internet sektörü olmuştur. Gazete ilanları, galeriler de rağbet görmesine karşın internet üzerinden ve sahibinden araç alımı çok daha popülerdir.  Araç sahipleri için internetten ilan ver deme yöntemiyle çok rahat alıcısına ulaşmaktadır. İkinci el araba sektörü insanların beklentilerine göre piyasa oluşturur. Kimileri alacağı araçta performans ararken kimisi de aile arabası olmasına özen gösterir, çoğu kimse içinde aracın bakımlı, hasarsız ve uygun fiyatta olması çok önemlidir. İkinci el araç alırken dikkat etmeniz gerekenlerin başında araçta herhangi bir hasar var mı, boya, değişen parça kontrolü çok önemlidir. Bunların yanı sıra aracın kilometresi, yaşı, piyasa değeri de göz önünde bulundurulması gereken durumlardır. Araç alım satım işi karar verme, kontrol, uygunluk ve pazarlıktan oluşur.
 

İşte tüm bunları yapabileceğiniz yeni ve güvenilir adreslerden biride www.2elotoaraba.com dur.

Haber Tarihi: 09 Temmuz 2016 Cumartesi 18:32Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/2-el-araba-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler-337376-haber/