Lazer Tüp

Lazer teknolojisi ile çalışan makineler, birçok endüstriyel alanda kullanılan ve insandan kaynaklanan hata payını en aza indirdiği için yüksek verim sağlayan makineler olarak tarif edilebilir.

Lazer teknolojisi ile çalışan makineler, birçok endüstriyel alanda kullanılan ve insandan kaynaklanan hata payını en aza indirdiği için yüksek verim sağlayan makineler olarak tarif edilebilir. Lazer tüp ise lazer kesim kazıma makinelerinde, markalama makinelerinde kullanılmaktadır. Bu tüplerin her iki tarafı da ayna ile kaplanmıştır. Foton yaymakta kullanılan atomların gönderdiği fotonları yansıtan bu aynalar, temel olarak işlemin gerçekleşmesini sağlayan parçalar olarak gösterilebilir.
 

Lazer tüpler metal tüplü olabildiği gibi lazer lens kullanılan makineler de vardır. Bu tüplerin içinde yüksek basınç ile sıkıştırılmış olan gaz karışımı içinden elektrik geçirilir ve böylece lazer ışını oluşması sağlanmış olur. Kullanım yoğunluğuna göre ortalama ömürleri 5-10 bin saat arasında değişebilen lazer tüplerin içindeki gaz karışımı, temel olarak karbondioksit (CO2) gazının yanı sıra verimin daha da artmasını sağlayan Helyum (He) ve Azot (N’2) gazlarından oluşmaktadır.
 

Lazer makinelerin en önemli parçalarından birisi hatta en önemli si olarak kabul edilebilecek olan lazer tüplerin fiyatları ise genellikle 1000 dolar+KDV civarında bulunmaktadır. Ama lazer tüpün özelliğine, sağladığı güce, ortalama ömrüne bağlı olarak bu fiyatın yarısına kadar inebildiği gibi, biraz daha yüksek bir rakama da çıkabilmektedir. Dolayısıyla lazer tüp fiyatları sizin ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize göre belirlenen fiyatlardır diyebiliriz. Lazer makineleri, çalışma prensipleri, lazer tüpler ve diğer yedek parçalar konularında daha ayrıntılı bilgiler almak istiyorsanız, verilen linkleri takip etmeniz yeterli olacaktır.

Haber Tarihi: 19 Temmuz 2016 Salı 18:58Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/lazer-tup-338544-haber/