Zabıta kuş uçurtmadı

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle kurduğu mobil mezbaha alanındaki güvercin yuvalarını zabıtalara kaldırttı.
ERZURUM Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle kurduğu mobil mezbaha alanındaki güvercin yuvalarını zabıtalara kaldırttı. Güvercinlerin sahibi Ayhan Avcı, çekiciyle kafesleri kaldırmaya gelen zabıta memurlarına, "Bir çoğunun yavrusu var. Kafesi kaldırırsanız çoğu ölür. Büyüyene kadar müsaade edin" diye yalvardı ancak yuvaların kaldırılmasını engelleyemedi.  
 
Belediyenin E-80 karayolu arkasındaki merkez Yakutiye İlçesi'ne bağlı Murat Paşa Mahallesi'nde kurduğu mobil mezbaha alanına izinsiz olarak koyulan kuş kafeslerinin, mezbaha alanını engellediği ve tehlike oluşturduğu için kaldırılmasına karar verildi. Bayrama sayılı günler kala paçalı ve taklacı güvercinlerin bulunduğu yere polis eşliğinde gelen zabıta ekipleri, güvercinlerin sahibi Ayhan Avcı'dan kafesleri boşaltmasını istedi. Buna tepki gösteren Avcı, "İki kafeste toplam 35 tane yavru ve yumurta bulunmakta. Bunların yeri değişirse anneleri gelip yuvaya sahip çıkmaz. Bunların hepsi ölür. Yazık günah değil mi. Vicdansızlık etmeyin. Yavrular büyüyene kadar müsade edin" dedi.
 
Kafeslerin kaldırılması konusunda ısrarlı olan zabıta, Ayhan Avcı ve kardeşlerini, kafesleri hemen karşıdaki boş alana taşımaları konusunda ikna etti. Güvercinler, yavrular ve yumurtaların çıkarıldığı iki kafes, zabıtanın çekicisiyle kaldırılıp yaklaşık 50 metre uzaklıktaki alana taşındı. Sahipleri ve görevliler yavruların zarar görmemesi için büyük çaba sarf etti.
Haber Tarihi: 10 Eylül 2016 Cumartesi 12:10Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/zabita-kus-ucurtmadi-343782-haber/