'Evimizdeki Tehlikeler' raporu

Çevre ve Orman Bakanlığı 'Evimizdeki Tehlikeler' başlığı altında rapor hazırladı.

Vatandaşların evdeki gizli tehlikeler konusunda uyarıldığı raporda, her gün defalarca kullandığımız mutfak kapları ve plastik eşyaların içeriğindeki 'kadmiyum' nedeniyle kansere neden olabileceği bildirildi.

Bakanlık, insanların farkına bile varmadığı birçok maddenin insan sağlığını tehdit ettiğini belirtti. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın günlük yaşantımızda devamlı kullandığımız fakat farkında olmadığımız zararlı ürünleri sıralarken, 'kadmiyum' adlı maddenin insanlarda yüksek tansiyona, kalp hastalıklarına, akciğer kanserlerine ve kansızlığa neden olduğunu vurguladı.

KURŞUN, FELÇ NEDENİ

Yine birçok eşyanın içerdiği 'kurşun'un, vücudun hassaslaşması, kuvvetten düşme, uykusuzluk, kabızlık, zihin bulanıklığı, böbrek hastalıkları ve felce neden olduğu belirtildi. İnsan sağlığını tehdit eden bu ve daha pek çok zararlı maddeye ilişkin bilgiler veren Bakanlık, bu maddelerin başta egzoz gazları olmak üzere, çeşitli mutfak kapları, cilalı kap yüzeyleri, plastik gibi eşyanın içinde bulunduğunun altını çizdi. 

Haber Tarihi: 19 Eylül 2009 Cumartesi 17:17Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/evimizdeki-tehlikeler-raporu-3467-haber/