Ş.Urfa'da maç sonrası olay; polis araçlarını taşladılar

ŞANLIURFA'da oynanan Şanlıurfaspor-Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından stadyum içinde ve dışında taşkınlık yaparak polis araçlarına taş atan gruba, cop, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale edildi.
ŞANLIURFA'da oynanan Şanlıurfaspor-Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından stadyum içinde ve dışında taşkınlık yaparak polis araçlarına taş atan gruba, cop, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale edildi. Olaylara karışan 5 kişi gözaltına alındı.
 
Türkiye 1'inci Ligi'nde Şanlıurfaspor'un GAP Arena Stadı'nda ağırladığı ve 2-1 mağlup olduğu Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından bir grup Şanlıurfalı taraftar, yönetim aleyhine slogan attı. Kalabalıktakilerden bazıları, protokol tribününe girmek isteyince polis copla müdahale edip öfkeli taraftarları stadyumdan çıkardı. Stad dışına çıkan kalabalık taraftar grubu, karşılaşma nedeniyle güvenlik önlemi alan TOMA ve polis araçlarına taşla saldırdı. Uyarılara rağmen taş atan gruba polis, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği gerginlik, grubun ara sokaklara dağılmasıyla sona erdi. 
 
Olaylara karıştığı belirlenen 5 kişi gözaltına alınırken, bazı polisler gazdan etkilenen kadın ve çocuklara gaz maskelerini takarak yardımcı olmaya çalıştı.
 
 
Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, (DHA)
Haber Tarihi: 17 Ekim 2016 Pazartesi 00:54Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/surfada-mac-sonrasi-olay-polis-araclarini-tasladilar-347381-haber/