Ve, Musul operasyonu başladı

Irak başbakanı Haydar el-İbadi, resmi devlet televizyonu El Irakiye'de yaptığı açıklamada, Musul'u IŞİD'den kurtarma operasyonunun başladığını duyurdu.
Irak başbakanı Haydar el-İbadi, resmi devlet televizyonu El Irakiye'de yaptığı açıklamada, Musul'u IŞİD'den kurtarma operasyonunun başladığını duyurdu. İbadi, harekatın gece saat 01.40 itibariyle başladığını ve Musul kentine girecek güçlerin yalnızca Irak ordusu ile polisi olacağını belirtti.
 
DHA EKİBİ ZERTİK DAĞI'NDAN BİLDİRİYOR
 
Musul Operasyonu: Musul'a hakim en yakın dağlardan biri olan Zertik Dağı'ndan harekatı izleyen DHA ekibinden Felat Bozarslan'ın bildirdiğine göre; Zertik Dağı eteğindeki köylere top atışı yapıldı, Musul üzerinde keşif uçuşları yapılıyor.
 
ABD'den Musul Operasyonu ve Dabık açıklaması
 
ABD'NİN IŞİD (DAEŞ)'e karşı koalisyondaki temsilcisi McGurk, Musul operasyonuna katılan Irak güvenlik güçleri ve peşmergeye desteğini bildirirken, Dabık'ı IŞİD'den kurtaran ÖSO ve Türkiye'ye de teşekkür etti.
 
ABD'nin IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon özel temsilcisi Brett McGurk, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu gece Başbakan İbadi, IŞİD teröristlerinin elinde geçen iki karanlık yılın ardından Musul'un kurtarılması için büyük operasyonu başlatma emri verdi" diyerek, Musul Harekatı'na olan desteğini bildirdi. McGurk ayrıca, "Kahraman Iraklı güçlerin, Kürt peşmergelerin ve Ninova gönüllülerinin yolunu Tanrı açık etsin. Bu tarihi operasyonda sizinle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz" ifadesinde bulundu.
 
McGurk, Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle DAEŞ'e karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Dabık'ı ele geçirmesinden de bahsetti. "Birden fazla cephede IŞİD'e karşı baskıyı artırıyoruz" yorumunu yapan McGurk, ABD Savunma Bakanlığı'nın bugün Dabık'la ilgili yayınladığı duyuruyu paylaştı.
 
"MÜTTEFİKİMİZ TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ DESTEĞİYLE…"
 
ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında ise, Suriyeli muhalif güçlerin Suriye'nin Dabık köyünü DAEŞ kontrolünden kurtarmasından duyulan memnuniyet dile getirilerek, harekata 'müttefikimiz Türkiye'nin güçlü desteğinin sağladığı katkıya' değinildi. "Bu olay, o barbar topluluğa (DAEŞ'e) karşı elde edilen en son askeri netice olmanın ötesinde, Dabık ayrıca IŞİD için simgesel bir öneme sahipti. O topluluk, Dabık'ta korkunç felaketlere neden olmuş, İngilizce yayınladıkları dergiye bu köyün adını vererek, sözde halifeliklerinin nihai zaferinin yerinin burası olacağını iddia etmişlerdi. Buranın kurtarılması için savaşan Suriyelilere ve operasyonu yakından koordine eden müttefikimiz Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" denildi.
 
 
Felat BOZARSLAN-Ahmet ÜN-Ahmet Haşim MUHTAROĞLU-Edip SÖNMEZ / IRAK, (DHA)
Haber Tarihi: 17 Ekim 2016 Pazartesi 07:39Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ve-musul-operasyonu-basladi-347385-haber/