FETÖ'cüler, Romanya'ya kaçarken TIR'da yakalandı

DARBE darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevlerinden ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan 3 komiser, öğretim görevlisi, öğretmen, eski gazetecinin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli, saklandıkları TIR dorsesinde Bulgaristan'dan Romanya'ya kaçarken yakalandı.
DARBE darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevlerinden ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan 3 komiser, öğretim görevlisi, öğretmen, eski gazetecinin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli, saklandıkları TIR dorsesinde Bulgaristan'dan Romanya'ya kaçarken yakalandı. Bulgaristan'ın Türkiye'ye iade ettiği şüphelilerle ilgili soruşturma sürüyor.
 
Avrupa'ya ihracat yükü taşıyan plakası açıklanmayan ve Türk sürücünün kullandığı TIR, geçen çarşamba günü Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a, cuma günü de bu ülke üzerinden Romanya'ya geçmek isterken, Bulgar gümrük ve polis ekiplerince arandı. TIR'ın dorsesinde yapılan aramada ihracat yüklerinin arasına gizlenmiş 7 kişi yakalandı. Yapılan incelemede Türk vatandaşı olduğu belirlenen 7 kişi, Bulgaristan tarafından Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye aide edildi. Türk TIR sürücüsü ise Bulgar polisi tarafından 'insan kaçakçılığı yaptığı' suçlamasıyla tutuklandı.
 
FETÖ FİRARİLERİ ÇIKTI
 
Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince teslim alınan 7 kişinin FETÖ/PYD soruşturma kapsamında haklarında 'yakalama' kararı olduğu ortaya çıktı. Yapılan kimlik kontrolünde şüphelilerin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevlerinden ihraç edilen komiserler Yunus D., Abdülkadir Ç. ve Kocaeli'de görevli komiser Uğur S., Malatya İsmet İnönü Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Yrd. Doç. Dr. Yunus Hayri Y., Zaman Gazetesi Osmaniye eski muhabiri Fethi A., Burdur Yunus Emre Ortaokulu'nun görevinden ihraç edilen Fen Bilgisi öğretmeni Soner Ö. ve uyuşturucudan suç kaydı bulunan esnaf Ömer Ö. olduğu ortaya çıktı.
 
ÖNCE SERBEST BIRAKILDI, SONRA TUTUKLANDI
 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde ifade alma işlemi tamamlanan şüphelilerden öğretmen Soner Ö., Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanılan Burdur'daki mahkeme tarafından ifadesi alınan Soner Ö., yurt dışına kaçak yollardan çıkmak suçundan serbest bırakıldı. Adliyeden çıkan şüpheli Soner Ö., Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden İstanbul'a gitmek için otobüse bindiği sırada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yeniden yakalanarak gözaltına alındı. SEGBİS üzerinden yeniden ifadesi alınan Soner Ö., bu kez 'FETÖ silahlı terör örgütü'ne üye olmak suçundan Burdur nöbetçi mahkemesi tarafından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
 
ARANDIKLARI ŞEHİRLERE GÖNDERİLDİLER
 
Emniyette işlemleri tamamlanan FETÖ/PDY şüphelileri komiserler Yunus D., Abdülkadir Ç. ve Uğur S. ile Yrd. Doç. Dr. Yunus Hayri Y., eski muhabir Fethi A., Ömer Ö. Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından haklarında 'yakalama kararı çıkaran' şehirlere gönderildi. Şüpheli polislerden biri hastane çıkışında gazetecilere dönerek 'At izi, it izine karıştır arkadaşlar' dedi. Neden kaçtıklarının sorulması üzerine ise cevap vermedi. Tutuklanan Türk TIR sürücüsünün de 'insan kaçakçılığı' suçundan alacağı cezasını tamamlamasının ardından Bulgaristan'dan Türkiye'ye aide edileceği belirtildi.
 
FETÖ/PDY şüphelilerinin, yurt dışına kaçmak için TIR aracına hangi ülkede bindikleri henüz tespit edilemedi. Emniyette alınan ilk ifadelerinde polisin "Neden kaçtınız?" sorusuna ise şüphelilerin "Kaçmıyorduk" diye cevap verdiği öğrenildi.
 
 
Engin ÖZMEN/ EDİRNE, (DHA)
Haber Tarihi: 17 Ekim 2016 Pazartesi 12:39Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/fetoculer-romanyaya-kacarken-tirda-yakalandi-347419-haber/