Barzani'den cephede basın toplantısı

Musul operasyonu sürerken, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani ve Irak ordusundan bazı komutanlar Hazır Cephesine gelerek Peşmergeleri ziyaret etti.
Musul operasyonu sürerken, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani ve Irak ordusundan bazı komutanlar Hazır Cephesine gelerek Peşmergeleri ziyaret etti. Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Barzani, bugün terörle mücadelede bir dönüm noktası olduğunu, Kürt heyetinin Bağdat'ı ziyaret ettiğini ve Musul planı hakkında Irak Başbakanı ile konuştuğunu söyledi.
 
İlk kez Irak askerleri ve Peşmerge güçlerinin kanı ortak bir amaç için döküldüğünü söyleyen Barzani, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Bugünkü operasyon başarılı oldu çünkü Irak güçleri ve Peşmerge tarafından koordineli olarak hazırlandı. Tarihi bir günden geçiyoruz. Peşmerge Kobani ve Şengal'de IŞİD efsanesini yıktı. Musul operasyonunda sonuç almak için Irak ordusuyla beraber hareket ediyoruz.
 
Operasyonun ilk gününde 200 km'lik bir bölge kurtarıldı. Musul'un doğu-güney cephesindeki operasyon Peşmerge ve Irak ordusu tarafından yürütüldü. Koalisyon güçlerine teşekkür ediyorum. Irak ordusu ve kahramanların Peşmerge'yi kutluyorum. IŞİD terörüne karşı büyük bir direniş gösteriyorlar. Musul'un Halep'e dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Umarım Musul kurtarılacak, terör ve teröristlerin sonu gelecek. Musul halkı Peşmerge ve Irak ordusuna güvenmeli. Hiçbir zarar görmeyecekler. Hiçbir intikam yaklaşımı olmayacaktır. Kendilerini zulümden kurtaracağız ve güven içinde yaşamalarını sağlayacağız."
 
Irak Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani, gazetecilerin Ankara'nın Musul operasyonunu katılmak istediği ile ilgili talebi ile ilgili soru üzerine ise, "Ankara ile Bağdat arasında uzlaşma olması gerektiğine inanıyoruz. Ankara operasyona katılmak istiyorsa, Bağdat'la anlaşmalı" diye yanıtladı.
 
BAŞBAKAN NEÇİRVAN BARZANİ'DEN MUSUL MESAJI
 
Musul operasyonu ile ilgili yazılı açıklama yapan Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ise, Musul savaşının, bugün bütün dünyanın özgürlüğünü koruyan Peşmerge için "gururun zirvesi" olacağını söyledi. IŞİD'in tüm dünya için tehdit olduğunu ve Musul operasyonunun tüm dünya için önemli olduğunu söyleyen Barzani, mesajında şöyle dedi:
 
"IŞİD'le savaşta koalisyon güçleri ve Irak Hükümeti ile birlikte plan yaparak, bugün Peşmerge Musul'un kurtarma operasyonu başlatmıştır. Mesud Barzani, Başkomutasında Peşmerge Güçleri ve Kürdistan Bölgesi'nin silahlı güçleri IŞİD efsanesini Kobani ve Şengal'de yenilgiye uğratması akabinde diğer bölgelerde de başlatıldı. Peşmerge 2 yıldır insanlığın en tehlikeli ve azılı terör örgütü ile kısıtlı imkanlarda kendi kapasitesiyle büyük bir kahramanlık örneği göstererek insanlığı korumuştur. Beraberinde ise tüm dünya, uluslararası kuruluşlar Peşmergeye saygı göstererek üstlendiği rolü önemsemiştir. Bugün büyük operasyon başladı ancak, IŞİD'in saldırıları, bütün dünyanın güvenliğinin birbirine bağlı olduğunu bir kez daha gösterdi. IŞİD'in varlığı sadece bölgedeki bazı devletleri değil, tüm dünyaya tehdittir. IŞİD sonrası uygun ve sistemli bir şekilde idari siyasi çözümlerin bulunması gerekiyor. Söz konusu süreçte, Kürdistan Bölgesi Hükümeti, bölgede barışçıl bir çözümün sağlanması için güçlü bir rol üstlenmeye hazırdır."
 
 
Felat BOZARSLAN- Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, (DHA)
Haber Tarihi: 17 Ekim 2016 Pazartesi 17:54Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/barzaniden-cephede-basin-toplantisi-347456-haber/