Musul cephesinde tehlikeli slogan

Musul’u DEAŞ’tan kurtarma operasyonu dün sabah üç cepheden başladı. Başika’da eğitilen bin 500 yerel gücün de Peşmerge ile katıldığı operasyonda, Şii birliklerin güneyde ‘Seyide Zeynep’ sloganlarıyla gelişigüzel yaptığı bombardıman, ‘sivil kayıp ve mezhep çatışması’ kaygısı oluşturdu.
Aylardır hazırlığı sürdürülen Musul’u terör örgütü DEAŞ’tan kurtarma operasyonu dün sabaha karşı Irak Başbakanı İbadi’nin açıklamasıyla üç cepheden resmen başladı.
 
Peşmerge Musul’un doğusundaki Hazır Cephesi’nden, Irak ordusu ise güneydeki Güver ve Geyyara cephelerinden harekete geçti. Sabah gün doğmadan başlayan operasyonlardan hemen önce Hazır Cephesi’ndeki Zerdek Dağı’nda çok sayıda ABD askeri konuşlandı. Ayrıca ilk günden, operasyona, Başika Kampı’nda Türkiye tarafından eğitilen yaklaşık 3000 Iraklı’nın da yarısı katıldı. Cephelerden ağır bombardımanla başlayan operasyon ‘sivil kayıp’ noktasında da endişelere neden oldu. Özellikle Musul’un güneyinden kente gelişigüzel füze gönderen Şii milislerin ‘Seyyide Zeynep’ ve ‘Hüseyin’in intikamı’ şeklinde sloganlar atmaları, ‘mezhep çatışması’ kaygıları yarattı ve Türkiye’nin Başika’daki üssünün önemi daha operasyonun ilk gününden tekrar ispatladı.
 
STAR
Haber Tarihi: 18 Ekim 2016 Salı 10:44Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/musul-cephesinde-tehlikeli-slogan-347499-haber/