Apple'dan şaşırtan karar

Apple bir süredir gündemde olan ve medyaya 'Apple'ın gizli projesi' olarak yansıyan projesi ile ilgili şaşırtan bir karar aldı.
Apple bir süredir gündemde olan ve medyaya 'Apple'ın gizli projesi' olarak yansıyan projesi ile ilgili şaşırtan bir karar aldı.
 
Bloomberg'de yer alan ve şirkete yakın kaynaklara dayandırılan iddiaya göre, ABD merkezli teknoloji devi 'Titan' adı verilen proje rafa kaldırıldı.
 
Project Titan, elektrikli elektrikli otomobil projesini rafa kaldırırken, onun yerine otonom sürüş sistemleri üretmek ve tasarlamak üzerine odaklanacak.
 
Geçtiğimiz haftalarda, Apple'ın otomotiv endüstrisinin devleri olan Mercedes ve Tesla gibi markaların teknolojilerinin geride kalabileceği endişesiyle Google car projesini askıya alabileceği konuşuluyordu.
 
Bloomber geçen yıl ABD merkezli teknoloji devinin oluşturduğu 200 kişilik bir ekibin üzerinde çalıştığı Titan projesinin elektrikli bir araç üretmek için çalışmalara başladığını duyurmuştu.
 
Aynı haberde söz konusu aracın 2020’ye kadar piyasaya sürülmeye hazırlanıldığı bilgisine de yer verilmişti.
 
Apple’ın gizli tuttuğuna inanılan ‘Titan’ isimli projesi ilk olarak Wall Street Journal tarafından gündeme getirilmişti.
 
Bu haberde şirketin elektrikli ve sürücüsüz bir araba geliştirmek için düğmeye bastığı iddia edilmişti.
 
Konuyla ilgili haberlerde bir minivan büyüklüğünde olması beklenen elektrikli araç projesine 16 yıl önce otomotiv devi Ford’dan ayrılıp Apple’a katılan Steve Zadesky'nin liderlik ettiği bilgisi paylaşılmıştı.
Haber Tarihi: 18 Ekim 2016 Salı 11:13Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/appledan-sasirtan-karar-347507-haber/