En büyük Atatürk maskı bakıma alındı

İZMİR'in Buca İlçesi'nin Çaldıran Mahallesi'nde 42 metrelik Atatürk maskının bulunduğu alana vinç girememesi nedeniyle bakım işlemleri, özel dağcılık ekibince yapılıyor.
Buca’nın hatta İzmir’in simgeleri arasında yer alan Türkiye’nin en büyük, dünyanınsa 10. büyük rölyef maskı olan Atatürk maskı, Buca Belediyesi tarafından bakıma alındı. 42 metrelik dev maskın bazı bölgelerinde güneş ve yağmurun etkisiyle boya çatlamalarının oluşması üzerine harekete geçen Buca Belediyesi tamirat çalışmalarına başladı. Buca Belediyesi, Buca Çaldıran Mahallesi çevre yolu güzergahına bakan kayalıklarda konumlanan Atatürk maskının bulunduğu alana vinç girememesi nedeniyle bakım ve tamirat işlemleri için özel bir dağcılık ekibinden destek alıyor. Maskın hava şartlarından zarar gören yanak, kulak ve kaş bölgelerine ulaşmak için iplerle maska inen dağcı ekipler, inceleme ve tespit çalışmalarının ardından boyama çalışmalarına başladı. Tespit ve bakım çalışmalarının hava şartlarının elverişliliğine göre 3-4 gün süreceğini belirten yetkililer, yoğun güneş ışığı ve şiddetli yağmurlar nedeniyle boya katmanında yaşanan çatlamaları gidererek, Atatürk maskında özenli bir bakım yapacaklarını söyledi.
Haber Tarihi: 18 Ekim 2016 Salı 11:50Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/en-buyuk-ataturk-maski-bakima-alindi-347511-haber/