3 eski gazeteciye 'darbeye teşebbüs'ten yakalama kararı

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, kapatılan Today's Zaman gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, STV spikeri Şemseddin Efe ve kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarı Abdulkerim Balcı hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildi.
GÖRSEL VE SOSYAL MEDYADA DARBE GİRİŞİMİNİN GERÇEKLEŞECEĞİNİ BEYAN ETTİKLERİ İDDİA EDİLDİ 
 
Savcılığın nöbetçi hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, şüphelilerin, FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları vurgulanarak, FETÖ'ye ilişkin yürütülen birçok soruşturmada söz konusu şüphelilerin adının geçtiği ve benzer suçlardan kaydının bulunduğu kaydedildi. 
 
Yazıda, "Şüpheliler, medya unsurları vasıtasıyla görsel ve sosyal medyada darbe girişiminin gerçekleşeceğini beyan ederek ve devamında darbe girişimi günü toplumun darbeye karşı koymamasını telkin ederek, hükümetin darbe yoluyla düşürülmesini kanıksatma ve bu yönde algı oluşturma faaliyetlerinde bulunmuşlardır. Medya gücünün toplumdaki etkinliği nazara alındığında, darbe girişimi faaliyetlerine ilişkin suçun unsurları açısından belirleyici önem arz etmiştir" denildi.
 
 
DARBEYE TEŞEBBÜS SUÇUNDAN YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI
 
Yazıda, şüphelilerden darbe girişiminden bu yana haber alınamadığı ve firari durumda oldukları için bu kişilere çağrı yapılamadığı, bu nedenlerle şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildi. 
 
Talebi değerlendiren İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, şüpheliler Bülent Keneş, Şemseddin Efe ve Abdulkerim Balcı hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçundan yakalama kararı çıkardı.
Haber Tarihi: 18 Ekim 2016 Salı 12:05Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/3-eski-gazeteciye-darbeye-tesebbusten-yakalama-karari-347519-haber/