Tutuklu öğrencilerin ailelerinin basın açıklamasına izin verilmedi

ANKARA Valiliği'nin eylemleri yasaklamasının ardından tutuklu öğrencilerin ailelerine basın açıklaması yapmaları için izin verilmedi.
FETÖ kapsamında tutuklanan askeri öğrencilerin aileleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde açıklama yapmak istedi. Valiliğin kentte 30 Kasım'a kadar süreceğini açıkladığı toplantı, gösteri yürüyüşü ve miting yasağı nedeniyle ailelerin basın açıklaması yapmalarına izin verilmedi. Aileler emniyet güçleri tarafından komutanlık önünden uzaklaştırıldı. Darbe girişiminin ardından FETÖ kapsamında tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na dilekçe vererek, komutanlık önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ankara Valiliği'nin, terör örgütlerinin olası bir saldırıda bulunabileceğini göz önünde bulundurarak, 17 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında başkentte il sınırları içerisinde yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklaması nedeniyle ailelere basın açıklaması yapmaları için izin verilmedi. Tutuklu olan öğrencilerin fotoğraflarını taşıyan aileler, emniyet güçlerinin dağılmaları konusunda yaptıkları anonsları dikkate alarak sloganlar eşliğinde komutanlık önünden uzaklaştı.
Haber Tarihi: 18 Ekim 2016 Salı 19:28Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/tutuklu-ogrencilerin-ailelerinin-basin-aciklamasina-izin-verilmedi-347580-haber/