İzmir'de müezzini dövmekle suçlanan kişi tutuklandı

İZMİR'de, darbe girişiminin önlendiği 15 Temmuz gecesi sala okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzini Mehmet Kuzgun'u dövdükleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunan 3 kişiden 1'i tutuklandı, diğeri serbest bırakıldı. 3'üncü kişinin ise yurt dışına kaçtığı belirtildi.
15 Temmuz gecesi art arda sala okunması üzerine Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'ne gelen bir grup, tartıştıkları müezzin Mehmet Kuzgun'u dövüp, giriş kapısının camlarını kırdı. Bu durum güvenlik kameralarına da yansıdı. Müezzin Kutlu'nun şikayeti sonrası başlatılan incelemede, olayın A.C., P.D. ve İ.C. tarafından gerçekleştiği belirlenmiş, A.C. ve P.D. gözaltına alınmıştı. İ.C.'nin ise yurt dışında ikamet ettiği ve yurt dışında olduğu tespit edilmişti. Adliyeye sevk edilen A.C. ve P.D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 
 
Soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yeni deliller doğrultusunda şüpheliler A.C., P.D. ve İ.C. için yeniden yakalama kararı çıkarılmış, polis A.C.'yi yakalarken, P.D. ise teslim olmuştu. 
 
Savcılık, müezzinin 2'si kadın 3 kişi tarafından dövülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, yeni deliller ortaya çıkmasının ardından daha önce serbest bırakılan şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarttı. Polis tarafından gözaltına alınan A.C. ve P.D., işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. A.C., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanırken, P.D. ise serbest bırakıldı. Yurt dışına kaçtığı belirtilen İ.C., hakkında yakalama kararının devam ettiği belirtildi.
 
İZMİR, (DHA)
Haber Tarihi: 18 Ekim 2016 Salı 19:30Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/izmirde-muezzini-dovmekle-suclanan-kisi-tutuklandi-347581-haber/