İncirlik'te Musul hareketliliği

MUSUL operasyonuna Türkiye'nin hava unsurlarıyla katılması konusunda ABD ile varılan mutabakatın ardından, dikkatler bir kez daha bölgenin en büyük hava üssü olan İncirlik'e çevrildi. Üssün Türk kanadının yanı sıra, ABD kanadında da hareketlilik gözlendi.
Irak operasyonları için ilk olarak 1991'de kullanılan İncirlik Üssü'nün Musul operasyonunda hem lojistik, gözetleme, arama-kurtarma ve hem de taarruz amaçlı kullanıma hazır olmasının yanısıra, Musul Harekat Komutanlığı (MHK) ile koordinasyonu son aşamaya geldi. 
 
Taarruzda görevlendirilecek uçaklar için MHK'nın yapacağı günlük program çerçevesinde uçuşlar gerçekleştirilecek. ABD ve IŞİD'e karşı koalisyon uçaklarının konuşlu bulunduğu İncirlik'te, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nın tanker uçakları bulunuyor. Türk savaş uçakları ise bu üsse gerekli zamanlarda diğer üslerden gelerek konuşlanıyor.
 
UYGULAMALAR İNCELENDİ
 
Amerikan Hava Kuvvetleri 521'inci Hava Hareket Operasyon Kanadı Komutanı Albay Thomas Cooper, Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nden İncirlik'e gelerek, Amerikalı askerlerle görüşmeler yaptı. 
 
Albay Cooper'in uygulamaları daha iyi anlayabilmek için üsdeki 728'inci Hava Hareket Ekibiyle ortak çalışma yaptığı öğrenildi.
Haber Tarihi: 19 Ekim 2016 Çarşamba 12:08Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/incirlikte-musul-hareketliligi-347625-haber/