İngiltere yolcusu

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde bir süre önce yol kenarında gömüldüğü zift birikintisinde, fotoğraf çekimi için duran gelin ve damat tarafından bulunup kurtarılan yavru köpek, Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'nda tedavi edildi. Fethiye'de tatil yapan İngiliz çift tarafından sahiplenilen yavru köpek, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İngiltere'ye götürülecek.
Fethiye'den Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki Patara Plajı'na fotoğraf çekimi için giden gelinle damat, geçen 11 Ekim'de, Seydikemer- Kaş Karayolu üzeri Çaykenarı Mahallesi'nde otomobili kenara çekerek mola verdi. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından asfalt çalışması yeni tamamlanan yol kıyısında fotoğraf çektirmek isteyen çift, yola 3 metre mesafedeki zift birikintisine gömülmüş 4-5 aylık bir köpek gördü. 
 
ZİFTTEN KURTARILDI
 
Yaklaşık 20 dakikalık çabaya rağmen köpeği ziftten çıkaramayan çift ve yanındakiler, bunun üzerine zift tabakasını komple araziden kaldırarak hayvanı kurtardı. Yavru köpek bu sırada olay yerine gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Seydikemer Grup Amirliği ekiplerince Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'na getirilerek tedaviye alındı. 
 
Üzerindeki zift Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı Müdürü Veteriner Emre Kangal tarafından gazyağıyla yıkanan köpeğin, tedaviye rağmen yaşamını yitirebileceği kaydedildi. Barınak görevlilerinin yaşaması için büyük çaba gösterdiği köpek, vücudu ziftten temizlendikten sonra 8 gün süren tedaviye cevap verdi. Petrol nedeniyle tahriş olan vücuduna zeytinyağı ve çeşitli ilaçlar sürülen hayvan, büyük oranda iyileşti. 
 
Halen kontrol altında tutulan köpeği, ilçede tatil yaptığı sırada barınağı ziyaret eden ve adlarının açıklanmasını istemeyen İngiliz bir çift, sahiplendi. Köpeğin 2-3 ay süren test ve işlemlerin ardından İngiltere'ye götürüleceği ve yaşamına orada devam edileceği belirtildi. 
 
Köpeğin hayatta kalması için yoğun çaba gösterdiklerini belirten veteriner Emre Kangal, Türkiye'nin her yerinden çağrı ve mesajlar aldıklarını söyledi. Yavrunun tedavi sürecinin sosyal medya kullanıcıları tarafından da yakından takip edildiğini anlatan Kangal, "Sağlıklı olduğunu haber alan herkes çok mutlu oldu. Çok olumlu tepkiler aldık. Artık eski sağlığına kavuşmasına da az kaldı. Ona bir isim vermedik. Köpek ziyarete gelen İngiliz bir çift tarafından sahiplendi. İsmini onlar verecektir. 2-3 ay sürecek bir süreç var önümüzde. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından İngiltere'ye götürülecek ve kalan yaşamına orada devam edecek" dedi.
Haber Tarihi: 19 Ekim 2016 Çarşamba 13:10Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ingiltere-yolcusu-347637-haber/