Doğaseverleri sevindiren karar

BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nin en önemli turizm bölgelerinden biri olan Suuçtu Şelalesi'nde, 10 gün önce temeli atılan sosyal tesisin yapımı, gelen tepkiler üzerine Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından durduruldu.
BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nin en önemli turizm bölgelerinden biri olan Suuçtu Şelalesi'nde, 10 gün önce temeli atılan sosyal tesisin yapımı, gelen tepkiler üzerine Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından durduruldu.  DOĞADER yöneticileri ile görüştükten sonra projenin durdurulduğunu açıklayan Başkan Kurtulan, "İstemeyerek üzdüğümüz doğa severleri mutlu edecek ise hata ise hatadan, yanlış ise yanlıştan dönüyoruz ki erdemli yönetim anlayışı da bu değil mi zaten" dedi. DOĞADER Başkanı Murat Demir de Kurtulan'ı bu örnek kararından ötürü kutladı.
 
Mustafakemalpaşa'ya 18 kilometre uzaklıkta bulunan 38 metre yüksekliğindeki tabiat harikası Suuçtu Şelalesi'nin turizme kazandırılması için Mustafakemalpaşa Belediyesi, 10 gün önce 75 metrekarelik alan üzerine kurulacak kır lokantası ve teras kafenin temelini attı. Bakanlık onayı ile başlanan ve 260 bin liraya malolacak tesise gelen tepkiler üzerine Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı AK Parti'li Sadi Kurtulan, dün DOĞADER Başkanı Murat Demir ve Genel Sekreter Caner Gökbayrak ile görüştükten sonra dün gece yazılı bir açıklama yaparak tesisin durdurulduğunu kamuoyuna duyurdu.
 
Başkan Kurtulan yazılı açıklamasında,   doğayı koruma refleksiyle hareket  ederek projeyle ilgili yapılan tüm eleştirileri büyük bir saygıyla karşıladıklarını ve dikkate aldıklarını belirterek, "Hiçbir projenin doğa ve yaşam hakkından üstün olmadığına inanan bir anlayışa sahip bizlerin aksi şekilde hareket etmesi beklenemez. Tamamen tüm vatandaşlarımızın bu doğal güzelliğin tadını doyasıya çıkarması, daha kaliteli zaman geçirmeleri için başlatılan 75 metrekare üzerinde tek katlı ve doğaya uyumlu projenin durdurulduğunu,  hemşerilerimiz, doğaseverler ve teknik ekibimizle yapılacak değerlendirmelerin ardından gerekirse revize edileceğini ya da iptal edilmesinin gündeme gelebileceğinin herkes tarafından bilinmesini isteriz" dedi.
 
Başkan Kurtulan daveti üzerine Suuçtu'ya gelerek görüşlerini açıklayan DOĞADER Başkanı Murat Demir ve Genel Sekreter Caner Gökbayrak'a da teşekkür ederek, şöyle devam etti:
 
"Amacımız sadece bu güzelliğe biraz daha güzellik katmak, insanların daha kaliteli zaman geçirmeleri için hazırlanan,  tekrar altını çizerek paylaşıyoruz ki fotoğraf hilesiyle algı operasyonu yapanların paylaştıklarıyla projemiz arasında hiçbir benzerlik bulunmamasına rağmen iptal ediyoruz. Yine istemeyerek üzdüğümüz doğa severleri mutlu edecek ise : hata ise hatadan, yanlış ise yanlıştan dönüyoruz ki erdemli yönetim anlayışı da bu değil mi zaten."
 
'TÜRKİYEYE ÖRNEK OLACAK BİR DAVRANIŞ'
 
DOĞADER Başkanı Murat Demir de, kamu yöneticilerinin iyi niyetle de olsa aslında yanlış bir davranışla bu tür tabiat güzelliklerinin yanına turizmi geliştirmek için tesis yapmak istediklerini vurgulayarak, "Burayı turizme kazandırmanın yolu tanıtımını yapmaktan geçer. Başkan Kurtulan ile Suuçtu'da görüşürken İstanbul'dan bir otobüs fotoğrafçı grubu geldi. Onlar da şaşırdı. Dünyanın en güzel tesisini de yapsanız şelalenin önünü kapatmış olursunuz. Buraya gelenler kafeteryaya oturmak için gelmiyor. Onlar için tesis düşünülüyorsa otobüslerin park ettiği alana yapılabilirdi" dedi.
 
Başkan Kurtulan'ı aldığı karardan ötürü kutlayan Murat Demir, "Türkiye'deki bütün kamu yöneticilerine örnek olması gereken bir davranış. Keşke proje başlanmadan görüş alınsaydı. Hem tepkiler oluşmaz hem de başkan bu kadar üzülmezdi" diye konuştu.
Haber Tarihi: 27 Kasım 2016 Pazar 11:46Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/dogaseverleri-sevindiren-karar-351104-haber/